نحوه برخورد با کودکان اوتیسم در مدرسه

نحوه برخورد با کودکان اوتیسم در مدرسه

1404.02.07

کودک مبتلا به اوتیسم دارای یک سری ویژگی های رفتاری و اخلاقی مختلف هستند که والدین و معلمان باید نحوه ی برخورد صحیح با رفتار های آنان را بدانند و بهتر است که در این زمینه آموزش های لازم را ببینند .مدرسه معمولا محیط مناسبی برای کودکان اوتیسم نیست و این موضوع می تواند سال تحصیلی سختی را برای آنها ایجاد کند،همچنین دانش آموزان اوتیسم ممکن است برخلاف کودکان عادی  نیاز به یکسری آموزش های ویژه  جهت یادگیری داشته باشند .

در ادامه مقاله قصد داریم به بررسی بیماری اوتیسم و مشکلات رایج کودکان اوتیسم در مدرسه و نحوه برخورد صحیح با این دانش آموزان را بررسی کنیم.

اوتیسم چیست ؟

به زبان ساده اوتیسم به معنی بیماری پیچیده ی عصبی –رفتاری  و از اختلالات و بیماری های اعصاب و روان است  که شامل اختلال رشد کلامی و اختلال در تعاملات اجتماعی و... می شود. این بیماری درجه و طیف های مختلف را شامل می شود .کودکان مبتلا به اوتیسم در برقراری ارتباط مشکل دارند و قادر به فهمیدن افکار و احساسات دیگران نیستند.علت ابتلا به اوتیسم تا به حال به طور دقیق مشخص نشده است اما محققان اعتقاد دارند که اختلال در بخش هایی از مغز که مسئول تفسیر پیام های دریافتی از اندام های حسی و پردازی گفتار در مغز است منجر به اوتیسم می شود.

راهکارهایی برای برخورد صحیح و آموزش به کودکان اوتیسم

همچنین بخوانید : رفتار درمانی در کودکان 

راهکارهایی برای برخورد صحیح و آموزش به کودکان اوتیسم

در ادامه به ارائه چند راهکار جهت تعامل بیشتر و یادگیری بهتر کودکان اوتیسم ارائه می دهیم.

ارائه جایگزینی برای نوشتن و دستخط دانش آموزان اوتیسم:

یکی از جدی ترین مشکلاتی که در مدرسه برای کودکان اوتیسم پیش می آید نوشتن و دستخط است.بعضی از این دانش آموزان نمی توانند کلا چیزی بنویسند یا بسیار کند مینویسند ،بهتر است که آموزگار در این موارد با نهایت آرامش با آنها برخورد کنند تا کم کم مهارت نوشتن تقویت شود،همچنین می توانند از ابزار هایی مثل تبلت به عنوان جایگزین برای نوشتن با مداد و خودکار استفاده کنند.

کودکان را مجذوب کنید:

آموزگار بهتر است زمان تدریس از علایق و مهارت ها و حتی جایزه و هدیه ها به عنوان وسیله هایی برای تعلیم دادن استفاده کند .

ایجاد محیطی راحت در مدرسه:

اکثر دانش آموزان اوتیسم بخاطر اینکه احساس امنیت در کلاس ندارند نمی توانند عملکرد خوبی داشته باشند.بنابراین یکی از نکات مهم که آموزگار باید در نظر بگیرد این است که محیط یادگیری به دور از تنش و استرس باشد تا دانش آموز احساس امنیت کند.

درباره ی دانش آموزان اوتیسم از خود آنها بیاموزید:

آموزگار برای آموزش بهتر به کودک اوتیسم بهتر است که از خود کودک اطلاعات کسب کند،بعضی از آنها تمایل به دادن این اطلاعات دارند برخلاف برخی دیگر از آنها که نیاز به نوازش و حمایت خانواده دارند.اگر دانش آموز اوتیسم نمی تواند اطلاعات مورد اطمینانی بدهد آموزگار بهتر است که به خانواده وی مراجعه کنند.

ارائه دادن چندین انتخاب:

ارائه دادن چندین انتخاب به کوک اوتیسم این حس را منتقل می کند که روی زندگی خود کنترل دارند و همین عامل به آنها کمک می کند تا از هر فرصتی برای یادگیری استفاده کنند.آموزگار می تواند در طول ساعت های درسی گزینه های مختلفی را برای انتخاب در اختیار دانش آموزان اوتیسم قرار دهد.

فضای صحبت کردن به آن ها بدهید :

در هرکلاسی بعضی دانش آموزان توانایی ایجاد بحث گروهی دارند ،از آنجایی که کودکان اوتیسم بسیار برون گرا هستند مهم است که صدای خودشان را در کلاس داشته باشند .آموزگار می تواند با پرسیدن سوال های مختلف فضایی را برای داشن آموزان ایجاد کند تا بتوانند صحبت کنند ،این سیستم نه تنها این امکان را به همه کوکان می دهد که پاسخ دهند بلکه به نوعی اجرای یک فرمان را می دهد چیزی که در اکثر مواقع توسط دانش آموزان اوتیسم پذیرفته می شود.

دادن استراحت و زمان کافی :

دانش آموزان اوتیسم زمانی می توانند کارها را به بهترین شکل انجام دهند که بین کارهای خود مکث کافی داشته باشند و استراحت کنند.این استراحت ها می تواند از چند ثانیه شروع شود و تا چند دقیقه ادامه پیدا کند،بنابراین آموزگارباید سعی کند به دانش آموزش فرصت کافی را بدهد تا دانش آموز بهترین عملکرد را داشته باشد .

زمان انواع دگرگونی و تغییرات کودک را حمایت کنید:

معمولا کودکان اوتیسم با هرگونه انتقال دچار مشکل می شوند  حالا ممکن است انتقال از محیطی به محیط دیگر باشد یا انتقال از فعالیتی به فعالیت دیگر،آموزگار می تواند از وسیله ای کمکی مثل اسباب بازی کمک بگیرد یا برای یک شاگرد یا همه ی کلاس یک سری فعالیت های جمعی انتقالی در نظر بگیرد.

مشکلات رایج کودکان اوتیسم در مدرسه

همچنین بخوانید : کار درمانی جسمی در کودکان

مشکلات رایج کودکان اوتیسم در مدرسه

کودکان اوتیسم در مدرسه با چالش های زیادی روبرو هستند که به عنوان مهم ترین آنها می توانیم به مشکلات مدیریت تکالیف مدرسه اشاره کنیم.برای حل این مشکل بهتر است که آموزگار برنامه ی درسی کودک اوتیسم را جوری تنظیم کند که حجم تکالیف برای او کمتر از کودکان عادی باشد .

مشکلات ارتباطی:

از دیگر چالش هایی که دانش آموزن اوتیسم در مدرسه با آن دست و پنجه نرم می کنند عدم برقراری ارتباط اجتماعی است.این کودکان معمولا در درک تعاملات اجتماعی یا تشخیص تفاوت بین طعنه و واقعیت دچار مشکل هستند.

مشکلات حرکتی ظریف و درشت :

دانش آموزان اوتیسم اغلب در مهارت های حرکتی ظریف و درشت دچار اختلال می شوند و این موضوع باعث می شود نتوانند کارهایی مثل نوشتن و بریدن کاغذ وحتی دوییدن را انجام دهند که ضعف در تمامی این مهارت ها تاثیر مستقیم روی عملکرد تحصیلی کودک دارد، بازی درمانی می تواند کمک شایانی به کودک در این باره بکند.

سخن نهایی

برخورد با دانش آموزان اوتیسم از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آموزگار و والدین باید برای تعامل بهتر با کودک اوتیسم مواردی را که در بالا بررسی کردیم حتما رعایت کنند.

سوالات متداول

بله برخی مدارس به طور خاص برای پاسخ به نیاز های کودکان اوتیسم طراحی شده اند.
هیچ روش درمانی برای اوتیسم وجود ندارد امایکسری روش های درمانی باعث می شود کودک اوتیسم حس بهتری داشته باشد.
نتایج این مداخلات در حال بهبود است ،مداخله زود هنگام ،بهبود خدمات و برنامه های آموزشی شانس گرفتن نتیجه ی بهتر را افزایش می دهد.
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها