آیا کودکان بیش فعال باهوش هستند؟

آیا کودکان بیش فعال باهوش هستند؟

1404.04.18

یکی از سوالاتی که همواره ذهن والدین را درگیر میکند که ایا کودک بیش فعال ما باهوش هستند. متاسفانه یکی از تفکرات غلط این است که کودکان بیش فعال از سایر کودکان باهوش هستند  درحالی که کودکان بیش فعال هوش برتری ندارند و همین موضوع سبب میشود که والدین برای برای درمان این کودکان دیر کنند و در جلسات و مشاوره های روانشناسی شرکت نکنند همچنین همکاری لازم را با پزشک متخصص نداشته باشند. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله آنها را راهنمایی کنیم.

برسی بیش فعالی و علایم آن

بیش فعالی را میتوان از حدود سن 7 سال تشخیص داد که فرزندان هم به دلیل ژنتیک و هم به دلیل عوامل محیطی به وجود می آیند که پس از گذشت مدتی در کلاس درس وآموزش این مشکل خودش را نشان میدهد اما باید به این نکته توجه داشته باشید که شیطنت و انرژی کودکان را نباید به بیش فعالی ربط داد در ادامه برخی از علایم آن را شرح میدهیم.

1.رویاپردازی مداوم

2.زیاد حرف زدن

3.فراموشی

4.بیقراری مکرر

5.ریسک های غیرضروری

6.ناتوانی در مقاومت در برابر وسوسه

7.ناتوانی در کنار آمدن با دیگران

8.انجام اشتباهات ناشی از بی دقتی

9.ناتوانی در نشستن

10.ناتوانی در تکمیل وظایف

11.قطع کردن مکالمات دیگران

12.انجام کارها بدون فکر

13.مشکلات یادگیری مطالب درسی

14.صحبت کردن های زیاد و طولانی

15.تکانشگری

16.فعالیت های داوم و تکراری

مهم ترین علامت های بیش فعالی

همچنین ببینید : گفتاردرمانی کودکان

مهم ترین علامت های بیش فعالی :

ممکن است بسیاری از والدین و معلمان اطلاعات کافی درباره علائم بیش فعالی را ندانند

1-تکانشگری و پرخاشگری

یکی از نشانه های مهم بیش فعالی پرخاشگری است که آن افراد بیش فعال در طی روز نمیتوانند مقابل رفتار دیگران، رفتار و واکنش مناسبی داشته باشند.

2-کم توجهی 

این کودکان نسبت به فعالیت های کلاسی ودرسی خود کم توجه هستند و نمیتوانند به راحتی به حرفای دیگران گوش بسپارند و این موضوع سبب میشود که کودک شما نتواند بر موضوعات دیگر تمرکز کافی را داشته باشد.

3-فعالیت های زیاد و مستمر

همانطور که از نام بیش فعالی پیداس این کودکان فعالیت بسیار زیادی دارند و به طور مداوم و مستمر این فعالیت ها را انجام میدهند به طوری که نمیتوانند در سرجای خود بنشینند و همواره راه میروند و میدوند.

بیش فعالی چیست؟

بیش فعالی نوعی اختلال روانی است که در اثر کمبود توجه و نداشتن تمرکز به وجود می آید که در سنین کم خودش را نشان میدهد این اختلال روانی معمولا درمان نمیشود و تا سنین نوجوانی و جوانی ادامه دارد.

همه فکر میکنند کودکان بیش فعال هوش و استعداد کمی دارند وآنها ضریب هوشی پایینی دارند در صورتی که علائم بیش فعالی ارتباط مستقیمی با مغز و هوش ندارد حتی درمواردی تحقیقات نشان داده است که ضریب هوشی کودکان بیش فعال بالاتر است .

علاوه بر اینکه در قسمت بالا علائم بیش فعالی را ذکر کردیم باید بدانید که بیش فعالی فعالیت بدنی بیش از حد را برای کودکان دارد که به عوامل فیزیلوژیکی ،عصبی و مصرف برخی از دارو ها بستگی دارد.

بعضی از متخصصان به این باور اند که عوامل بیش فعالی به ژنتیک،قند ها ،مواد نگهدارنده،آسیب مغزی و مصرف دخانیات در زمان بارداری وابسته است.

تشخیص بیش فعالی توسط والدین

فرزند شما با کوچک ترین موضوع ناامید شده و شروع به گریه میکند،زود عصبی شده و در هر مسئله ای بیش از حد عمل میکند،عزت نفس پایین و مشکل در دوستیابی دارد ؟پس علاوه بر مشاور کودک  ،والدین و معلمان باید به آنها توجه ای ویژه داشته و بهترین آموزش را برایشان فراهم کنند.

میتوانید در جلسات بازی که برای کودکان بیش فعال است با استعداد های فرزند خود آشنا شوید زیرا در حین بازی کودک میتواند نوع برخورد و واکنشش را تغییر دهد و میتوانید بهتر درک کنید که کودک از چه فعالیت هایی بیشترخوشش می آید در نهایت استعداد خودش را نشان میدهد.

حال مهم است که بدانید نقش والدین در کشف استعداد های کودکان بیش فعال چیست،نباید فرزند خود را با کودکان دیگر مقایسه کنید و  حواستان باشد که احساسات کودک را با این مقایسه کردن دچار مشکل نکنید به جای آن با تشویق کردن کودک به فعالیت هایی که  علاقه دارد او را درک و همراهی کنید،حتما به این نکته توجه کنید که نباید در کشف استعداد کودک عجله داشته باشید  باید به مرور زمینه های رشد کودک را فراهم کنید تا به آرامی فرصت رشد به آنها بدهید این را هم در نظر داشته باشید که  هر کودک در سن خاص خود استعدادش را نشان میدهد در ادامه باید به علاقه آنها توجه شود تا به رشد اعتماد بنفس آنها هم نیز کمک کنید.

بدین وسیله مهم است که  در جهت پیشرفت کودک خود  فعالیت هایی که در آن زمینه استعداد دارد بتوانید کودک خود را کنترل کنید و طبق علائمی که فرزندتان دارد باید وقت و انرژی لازم را بکار بگیریدباید در نظر داشته باشید که این کارها را  به همراه یک متخصص ادامه دهید تا از بروز مشکلات برای کودکتان در بزرگسالی جلوگیری کنید.

 

سخن پایانی

در اخر درمیابیم که نمی توان با سوال اینکه آیا کودکان بیش فعال باهوش هستند یا خیر یا اینکه از سایر کودکان باهوش تر یا کم هوش تر هستند بدانیم زیرا ممکن است این کودکان در برخی از فعالیت های خود کم توجه و بدون تمرکز باشند اما در بعضی از بازی های خلاقانه یا نقاشی به خوبی عمل کنند و تمرکز خوبی داشته باشند،این کودکان علائمی که دارند با حضور در جلسات روانشناسی و مشاوره میتوانند علائم خود را کاهش دهند.

 

 

سوالات متداول

در پیدا کردن دوست مشکل دارد،بیش از حد فعالیت دارد از اعتماد بنفس پایینی برخودار است این موارد میتواند نشانه بیش فعالی نیز باشد.
به عواملی مانند:قندها،مواد نگهدارنده،مصرف دخانیات در هنگام بارداری و...
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها