نحوه برخورد با کودک بیش فعال

نحوه برخورد با کودک بیش فعال

1404.04.22

امکان دارد شما در خانه یک کودک بیش فعال داشته باشید ولی نحوه برخورد با او را ندانید،برخی از علائم بیش فعالی میتواند شامل بی دقتی، کم توجه ای ،برقراری شدید  که خانواده از این مسائل ناراحت هستند بیشتر والدین که فرزندان آنها این علائم را دارد روش های زیادی برای درمان و یا برخورد با آنها را امتحان کرده اند ولی نمیدانند کدام روش بهترین است.

مدیریت کردن رفتار کودک بیش فعال در برخی از مواقع استرس زا و چالش برانگیز است و او نمیتواند این رفتارها را به خوبی سرکوب کند همچنین عواقب رفتارهای خودش را در نظر نمیگیرد در همین جهت نصیحت و سرزنش کردن کودک بیش فعال خود میتواند بی نتیجه باشد.

در ادامه این مقاله قصد داریم به شما بگویم که چگونه باید با یک کودک بیش فعال رفتار کنید و روش های مختلف را برای شما بیان می کنیم پس با ما همراه باشید.

آیا تنبیه راه درمان کودک بیش فعال است؟

باید گفت که تنبیه کردن اصلا روش درستی برای درمان کودک بیش فعال نمی باشد زیرا واکنش های کودک بیش فعال عمدی و ارادی نیز نیست خانواده باید به جای تنبیه کردن فرزند خود در عوض رفتار های خوب او را در نظر بگیرند.

کودکی که دچار بیش فعالی است کارهایش را به صورت تکانشی انجام میدهد و توانایی لازم را برای برنامه ریزی کردن ندارد تامین کردن خواسته های کودک و کنترل بر نظارت کار های او دغدغه بیشتر والدین نیز می باشد.

خانواده ها با ایفا کردن نقش مناسب و حمایت های لازم نقش مهمی در درمان کردن کودک بیش فعال دارد روش درمان با دارو فقط بعضی از علائم را در او میتواند کاهش دهد  ولی درمان دارویی به همراه مشاوره با ویژگی های کودک بیش فعال میتوان او را برای زندگی در آینده نیز آماده بکند.

نحوه و روش برخورد با کودک بیش فعال چیست؟

همچنین بخوانید : آیا بیش فعالی خود به خود درمان می‌شود؟

نحوه و روش برخورد با کودک بیش فعال چیست؟

والدین کودک بیش فعال باید بدانند که چگونه میتوان با یک کودک بیش فعال برخورد کرد که ما در ادامه به این موضوع نیز پرداخته ایم

1.گفتن احساسات به صورت صادقانه

یک مورد از روش های که موثر است گفتن احساسات صادقانه به کودک است،والدین باید احساس خود را به صورت روشن به فرزند خود بیان کنند تا کودک باور کند رفتارهای او چه تاثیری بر روی شما میگذارد این ابزار احساسات به کودک کمک میکند تا مسئولیت رفتار خود را بپذیرد همچنین بتواند یک رابطه عمیق تری با شما برقرار کند.

از آنجای که کودک از رفتارهای شما تقلید میکند به همین علت گفتن احساسات میتواند تاثیر زیادی بر نحوه واکنش او داشته باشد مانند:زمانی که از رفتار کودک خود ناراحت میشوید به جای استفاده از کلمات سرزنشی احساسی که دارید را بیان کنید و بگوید من وقتی صدای بلندی میشنوم احساس عصبانیت میکنم یا زمانی که کودک بیش فعال شما وسایلش را گم میکند به جای سرزنش به او بگوید وقتی وسایل را کم میکنی من احساس خوبی ندارم چون نمیتوانم کمکت کنم.

استفاده کردن از این روش، کودک یاد میگیرد که باید در روابط انسانی چگونه برخورد کند و بیان احساسات صادقانه میتواند بسیار تاثیر گذار تر باشد.

2.الگو رفتاری خود

باید دقت کنید که کودک بیش فعال شما بیشتر از رفتار شما یاد میگیرد تا زبان همچنین شما میتوانید نقش مهمی در شکل گرفتن الگوی فرزند خود داشته باشید در نتیجه باید از خودتان رفتاری مثبت نشان دهید چون کودک از شما تقلید میکند.

برای نمونه:اگر دوست دارید فرزند شما آرام صحبت کند باید شما اول آرام حرف بزنید و یا میخواهید کودک در درخواست های خود از کلمه لطفا استفاده کند باید اول شما آن را بکار ببرید توجه داشته باشید که او به طور ناخود آگاه رفتارهای شما را تقلید میکند.

نباید از کودک بیش فعال رفتار های بخواهید که خودتان آن را انجام نمی دهید آنچه که شما در شرایط مختلف از خودتان نشان خواهید داد میتواند در آینده بسیار مهم باشد.

3.شنونده بسیار خوبی باشد

یکی از روش های که به والدین کمک میکند تا با کودک بیش فعال یک رابطه موثر داشته باشد شنونده خوبی بودن است،از آنجای که این کودکان نمیتوانند احساست خود را به طور واضع بیاین کنند میتواند باعث ناامیدی و اضطراب در آنها نیز بشود به همین دلیل باید شما به حرف های فرزند خود گوش دهید و طوری رفتار کنید که بفهمد احساسات او برای شما مهم است.

برای نمونه:زمانی که کودک بیش فعال میخواهد نگرانی های خود را بیان کند بدون اینکه وسط حرف او بپرید اجازه دهید صحبت کند و بعد از اتمام آن به او بگوید که میدانم چه احساسی داری و تو را بسیار درک میکنم این جمله میتواند تاثیر بسیار عمیقی داشته باشد.

روش های درمان بیش فعالی

همچنین بخوانید : آیا کودکان بیش فعال باهوش هستند؟

روش های درمان بیش فعالی

اختلال بیش فعالی به طور قطعی یک درمان قطعی ندارد ولی با انجام دادن برخی روش ها میتوان علائم آن را کاهش داد که عبارت اند از:

1.تغییر سبک زندگی

شناختن عوامل آسیب زا میتواند در کاهش علائم کمک کننده باشد مثل:قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و سرب،کمبود خواب و آسیب های مغزی اصلاح کردن سبک زندگی و روتین روزانه در جهت درمان بیش فعالی موثر است.

2.مراقبت پزشکی

مشاوره های روانپزشکی در تشخیص درمان بیش فعالی مهم است در برخی از مواقع تجویز و خوردن برخی از دارو ها میتواند برای کنترل علائم بیش فعالی مفید باشد.

3.شناختن علائم

شناختن علائم بیش فعالی در کودک به والدین و مربیان کمک میکند تا بهتر بتوانند برای علائم آن برنامه ریزی لازم را در جهت درمان داشته باشند.

 

سخن پایانی

نحوه برخورد با بیش فعالی در کودکان نیازمند استفاده از روش های مختلف است که ما در این مقاله به طور کلی روش های درمان را برای شما بیان کرده ایم تا با استفاده از آنها بتوانید به عملکرد تحصیلی و اجتماعی کودک بسیار کمک کنید.

 

سوالات متداول

یک روش بسیار موثر این است که شنونده خوبی باشید تا کودک احساست خودش را به طور کامل بیان کند.
تغییر دادن سبک زندگی و شناختن عوامل آسیب زا میتواند در کاهش علائم بیش فعالی موثر باشد.
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها