تمرینات افزایش توجه در کودکان بیش فعال

تمرینات افزایش توجه در کودکان بیش فعال

1404.04.10

یک مورد از شایع ترین اختلال های که در کودکان میتواند وجود داشته باشد بیش فعالی است که شامل پر تحرکی،حواس پرتی ونشان دادن رفتارهای ناگهانی از خود است این نوع از اختلال به علت مشکلی که در سیستم عصبی کودک وجود دارد رخ میدهد.

در حال حاظر پژوهشگران اعصاب چیزی به نام نوروپلاستیسیته را کشف کردن که مغز را وادار میکند تا سلول های اضافی را رشد دهند و علمکرد سلول های موجود را اصلاح کنند این تحقیقات نشان داده که تمرین کردن منظم تغییرات خوبی در نحوه عملکرد مغز ابجاد خواهد کرد که در نهایت باعث بهبود علائم بیش فعالی در کودکان میشود.

کودکان مبتلا به بیش فعالی با مشکلی مانند عدم توجه و تمرکز رو به روهستند ،که در ادامه زندگی  میتواند بر تحصیل و ارتباطلات اجتماعی آنها تاثیر گذار باشد برای درمان افزایش توجه کودکان تمرین های زیادی وجود دارد که والدین میتوانند با کمک گرفتن از آنها در خانه با  کودک خود تمرین داشته باشند.

در ادامه قصد داریم به تمرین های که باعث افزایش توجه در کودکان بیش فعال میشود را به شما معرفی کنیم پس با ما همراه باشید.

تمرینات در جهت افزایش توجه کودکان بیش فعال

همچنین بخوانید : بیش حسی و کم حسی در کودکان

تمرینات در جهت افزایش توجه کودکان بیش فعال

امروزه تمرین های زیادی وجود دارد که توجه و تمرکز کودک بیش فعال شما را افزایش میدهد و دیگر جای نگرانی نیست.

توجه داشته باشید که این تمرین ها را باید با حوصله و صبر زیاد انجام دهید تا نتیجه مطلوبی به همراه داشته باشد.

1.مدیتیشن کودک

تمرین های تنفسی آسان و مدیتیشن به کودک کمک میکند تا بتواند ذهن خود را آرام کند همچنین تمرکز و توجه خودش را افزایش بدهد،این مدل از تمرین های شامل نشستن در یک موقعیت آرام و توجه داشتن به تنفس های خود است با تکرار این تمرین کودک میتواند نتیجه خوبی نیز بگیرد.

2.بازی حرف نزن و حرکت نکن

در این مدل از بازی کودک باید با دستور شما که حرکت کن است، شروع به راه رفتن کند و بعد با دستور حرف نزن و حرکت نکن سریعا بایستد،این نوع از بازی به کودک کمک میکند تا کنترل زیادی بر بدن خود داشته باشد.

3.بازی حافظه

در بازی حافظه برای کودک از کارت ها و اشیاء گوناگونی استفاده میشود که در نهایت به کودک کمک میکند تا حافظه و توجه خودش را افزایش بدهد،در این مدل بازی کودک باید اشیاء مثل هم را پیدا کند و آنها را کنار هم بچیند این کار نیاز مند توجه و تمرکز می باشد.

4.انجام دادن چند نوع فعالیت پشت سر هم

این مدل تمرین به گونه ای است که چند نوع تکلیف پشت سر به کودک بدهید و از او بخواهید آن را انجام بدهد مانند به او یک جامدادی و یک کلاه بدهید و به او بگوید که کلاه را به بابا بدهد و جامدادی را بر روی میز قرار بدهند و یا اینکه باهم یک دایره و مربع بکشید و بگوید دایره رو قرمز کند و مربع را آبی،در ادامه مشاهده می کنید که کودک توجه و تمرکز او افزایش یافته که میتوانید در آینده از اشکال مختلف زیادی استفاده کنید.

5.تمرین جست و جو

یک مورد دیگر از تمرین های توجه و تمرکز جست و جو کردن است،که به این گونه می باشد کودک در میان شکل ها و حرف های متفاوت باید آن چیزی که باهم مشابه هستند را پیدا کند.

6.ضربه زدن در هنگام شنیدن اسم حیوان یا میوه ها

نام چند مورد از حیوانات و میوه های که کودک به آنها آشنا است را پشت سر هم صدا بزنید در ادامه به کودک بگوید وقتی که اسم حیوان را گفتید یک مرتبه رو میز بزند و،وقتی اسم یک میوه گفتید دو مرتبه روی میز ضربه بزند که مرتب تمرین کردن میتواند توجه و تمرکز کودک را به طور زیادی افزایش بدهد.

7.برقراری ارتباط چشمی

باید برای افزایش تمرکز کودک خود توجه او را نیز جلب بکنید برای نمونه در طول مدت مکالمه تماس چشمی برقرار کنید و از او بخواهید فعالیت های که باعث حواس پرتی میشود خودداری کند ،در شروع تمرین ها جلب توجه میتواند دشوار باشد ولی کم کم این مهارتتقویت پیدا میکند .

8.تقسیم کردن مسئولیت های کودک

وظیفه ای که به کودک واگذار می کنید را باید به فعالیت های ساده و کوتاه تقسیم بندی بکنید در این صورت است که کودک بیش فعال میتواند توجه و تمرکز اش افزایش پیدا کند همچنین نباید به کودک فشار بیاورید که تمام فعالیت ها را در یک جلسه انجام بدهد بلکه باید به کودک فرصت بدهید با آرامش و بدون فشار مسئولیتی که بر عهده دارد را انجام بدهد.

9.ایجاد کردن فضای کاری مناسب

کودک بیش فعال در محیطی که ساختار یافته است و حواس پرتی در آن وجود ندارد بهتر به فعالیت نیز میپردازد در نتیجه باید مکانی بدون داشتن اسباب بازی و دیگر وسایل بازی به او بدهید تا بتواند با تمرکز بیشتری تکالیف روزمره خودش را انجام بدهد برای نمونه تلویزیون را خاموش کنید و تکالیفش را کنار بگذارید و مدتی روی صبحانه خوردن او توجه داشته باشید.

10.استراحت در طول یادگیری

یکی از مهم ترین دشمن توجه بی خوابی و خستگی ذهن است،که کودکان مبتلا به بیش فعالی زودتر خسته میشوند برای کارهای که نیاز به تلاش ذهنی دارد سخت تر کار میکنند برای کم شدن این فشار باید استراحت های نیم ساعته دربین انجام تمرین ها داشته باشید .

 

سخن پایانی

 برای اینکه بتوانید توجه را در کودکان بیش فعال خود افزایش بدهید باید به طور منظم روزانه تمرین های که در بالا به آن اشاره شده است را انجام بدهید تا نتیجه خوبی نیز بگیرید.

در بین این تمرین ها باید به برنامه استراحت و خواب منظم کودک هم توجه ویژه ای داشته باشید و زیاد آن را خسته نکنید که از انجام تمرین ها کناره گیری بکند.

سوالات متداول

بله،والدین میتوانند با انجام بازی های درست و با قاعده توجه و تمرکز کودک خود را جلب کنند.
بازی های مانند:بازی حافظه،بازی جست و جو کردن و....
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها