نقش ورزش در کاهش علائم بیش‌فعالی

نقش ورزش در کاهش علائم بیش‌فعالی

1404.04.10

بیش فعالی نیز یکی از اختلال های رشدی عصبی در طول دوران کودکی است که بیشتر کودکان زیر 17 سال را تحت تاثیر قرار میدهد،نشانه های بیش فعالی اغلب با عدم توجه و کارهای عجولانه که در لحظه بدون فکر کردن صورت میگیرد است.

بیش فعالی را نیز  ADHAهم می نامند که در بین والدین دارای کودکان بیش فعال به یک معضل جدی تبدیل شده است به علت اینکه تمام خانواده ها دوست دارند فرزندی آرام،صبور و متمرکزداشته باشند ولی اختلال بیش فعالی علاوه بر اینکه در محیط خانه باعث مشکل است در موقعیت های تحصیلی مشکلاتی همچون عدم تمرکز،حرف زدن زیاد و در برخی از مواقع رفتاری پرخاشگرانه از خود نیز نشان میدهند با این حال متخصصان این رشته توصیه میکنند که درمان بیش فعالی را با ورزش امکان پذیر است و باید به صورت جدی به آن بپردازیم.

در این مقاله میخواهیم نقش ورزش و ورزش های گوناگونی که باعث کاهش علائم بیش فعالی میشود را به شما معرفی کنیم پس با ما همراه باشید:

راهکارهای برای درمان بیش فعالی

والدینی که کودکان آنها مبتلا به بیش فعالی است در تلاش هستند که بهترین راهکار را برای بیش فعالی پیدا بکنند ولی باید بگویم که انتخاب روش درمانی و خدمات قابل ارائه بر چندین عامل نیز موثر است که عبارت اند از:

1.سطح بیش فعالی کودک

2.نوع اختلال بیش فعالی که دارد.

3.علائم و شواهد رفتاری که از خود نشان میدهد

4.سبک زندگی و رژیم غذای کودک

مختصصان در این زمینه به والدین کودک توصیه میکنند که به دنبال روش درمانی سریعی نیز نباشید به علت اینکه در صورت رخ دادن اتفاقی علائم نیز قابل برگشت است به همین علت است ، والدین در روند درمان باید بسیار صبور باشند تجربه نشان داده است که خانواده های که صبر بیشتری داشتند از روش های درمانی نتیجه بهتری نیز دریافت کرده اند.

انواع ورزش های که در درمان بیش فعالی موثر است

همچنین ببینید : بازی درمانی در کودکان چیست ؟

انواع ورزش های که در درمان بیش فعالی موثر است

در ادامه فعالیت های ورزشی متنوعی را نیز به شما معرفی میکنیم که میتواند در درمان بیش فعالی موثر واقع شد ،توجه داشته باشید که در مورد میزان شدت ورزش ها باید با کادر درمان نیز مشورت داشته باشید.

1.ورزش های رزمی

برخی از مختصصان و درمانگران این نظر را نیز دارند که هرچه یک فعالیت ورزشی پیچیده تر باشد برای مغز نیز مفید تر می باشد ورزش های مثل:تکواندو،کاراته،جودو که بر منترل خود و افزایش تمرکز ذهن کمک زیادی نیز میکند در نهایت میتواند بیش فعالی را درمان کند.

2.ایروبیک

این فعالیت ورزشی باعث میشود که هیجان به کودک وارد بشود و قلب او را به تپش بیندازد باید به مدت 40 دقیقه این کار را انجام بدهید.

ورزش های هوازی میتواند تمرکز زیادی بر روی مغز یک فرد بیش فعال ایجاد کند که جایگزین خوبی برای دارو های بیش فعالی است.

این مدل از ورزش ها شامل :

1.پیاده روی تند

2.شنا

3.دوچرخه سواری

4.دویدن

3.ورزش های گروهی

اگر به یک تیم فوتبال بپیوندید ممکن است چندین بار در هفته بازی داشته باشید که این کار میتواند کودک بیش فعال را سرگرم کند و باعث تحرک بیشتر او نیز بشود،فعالیت های ورزشی سازمان یافته و گروهی میتواند انگیزه خوبی در کودک شما به وجود بیاورد همچنین مهارت های ارتباطی او را افزایش میدهد ،عضو یک تیم بودن اعتماد بنفس خوبی به کودک نیز میدهد.

4.شنا

شنا میتواند یک ورزش بسیار تاثیرگذار برای کودکان بیش فعال محسوب بشود،بعضی از کودکان بیش فعال هستند که در مهارت های غیر ظریف دچار مشکل هستند که ورزش میتواند در ایجاد هماهنگی برای انجام چنین حرکاتی نیز مفید واقع بشود.

شنا میتواند عضلات میانی بدن کودک تقویت شده و هماهنگی بین حرکات پا و دست را به خوبی افزایش بدهد همچنین بودن در آب  برای کودک لذت بخش است.

5.کوهنوردی

وقتی کودک در یک محیط باز و طبیعت قرار میگیرد توجه او نیز افزایش میابد که باعث میشود تکانشگری را کاهش بدهد که یک حس آرامش کلی را برای کودک به وجود می آورد،بدن زمانی که با فعالیت ورزشی کوهنوردی درگیر شود استقامت عضلانی ،توجه و تنظیم انرژی را به همراه دارد .

6.ژیمناستیک

کلاس های ژیمناستیک میتواند به کودکان بیش فعال کمک زیادی بکند تا توانایی های فیزیکی خودشان را افزایش بدهند،خود تنظیمی را رشد بدهند همچنین ارتباطات اجتماعی خود را بهبود ببخشند.

زمانی که کودک مبتلا به بیش فعالی در میان دیگر افراد قرار میگیرد و یک فعالیت گروهی انجام میدهند اعتماد بنفس او به طور چشمگیری افزایش میابد و از طرفی ژیمناستیک برای کوکان بیش فعال مثل یک کاردرمانی عمل میکند که مهارت های حسی آن ها را تقویت میکند.

7.ورزش با توپ

فعالیت های ورزشی مثل والیبال،بسکتبال و فوتبال باعث هماهنگی بین چشم و دست میشود،فعالیت بدنی بالا صرف انرژی باعث سرعت در انجام واکنش ها شده.

در نتیجه با انجام دادن منظم این ورزش ها میتواند توجه و تمرکز او افزایش پیدا کند و به علت گروهی بودن ،موفقیت یا شکست های فردی در این نوع از ورزش ها باعث ایجاد فشار زیاد بر کودک نمیشود.

فواید ورزش برای کودکان بیش فعال

همچنین بخوانید : علائم بیش فعالی در کودکان 6 ساله و ( 8 علامت مهم ) + راهکار

فواید ورزش برای کودکان بیش فعال

1.کاهش اضطراب و استرس

2.افزایش روحیه مثبت

3.بهبود حافظه و کنترل اختلال های یادگیری

4.افزایش نشاط و بالا بردن روحیه

5.تنظیم خلق و خوی کودک

6.افزایش اثر بخشی داروهای بیش فعالی

7.تقویت مهارت های ظریف حرکتی

8.دریافت پاداش از گروه های اجتماعی و ورزش های گروهی

 

سخن پایانی

کودکی که مبتلا به بیش فعالی است ورزش میتواند کمک زیادی به مدیریت کردن آن نیز بشود پژوهش ها نشان داده است که نیم ساعت ورزش کردن در طول روز میتواند به بهبود تمرکز و کاهش توجه در کودکان نیز بشود.

 

سوالات متداول

بله،ژیمناستیک میتواند توانایی های فیزیکی کودک را افزایش بدهد و ارتباطات اجتماعی او را بهبود ببخشد.
شنا ،ایروبیک،ورزش های رزمی و....
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها