آیا بیش فعالی خود به خود درمان می‌شود؟

آیا بیش فعالی خود به خود درمان می‌شود؟

1404.04.21

بیش فعالی اختلال عصبی رشدی در کودکان نیز است و اغلب بر روی توجه و تمرکز آنها تاثیر می‌گذارد ، پژوهش‌هایی که در یکی از موسسات آمریکا صورت گرفته این را نشان می‌دهد که ۶۰ درصد از کودکان مبتلا به بیش فعالی همچنان در بزرگسالی با این مشکل روبرو هستند.

والدین کودکان مبتلا به بیش فعالی نگرانی هستند که آیا این اختلال درمانی دارد یا خیر؟ باید بگویم که جای نگرانی نیست با درمان‌های مناسب می‌توانیم علائم آن را کاهش بدهیم یا به صورت کامل آن را از بین ببریم روش‌های درمانی که پزشکان ارائه می‌دهند بستگی به کودک و والدین او نیز دارد و برای هر خانواده روش‌های متفاوتی را امتحان می‌کنند.

در ادامه مقاله قصد داریم سوالاتی که در ذهن شما است را پاسخ بدهیم که آیابیش فعالی درمان دارد؟ و یا اینکه آیا پیش فعالی می‌تواند خود به خود درمان شود؟ پس با ما همراه باشید.

آیا می‌توان بیش فعالی را درمان کرد؟

کلی می‌توان گفت که روش‌های زیادی برای درمان وجود دارد که باعث کنترل علائم آن می‌شود، پزشکان معتقدند که بیش فعالی بر روی یادگیری و حافظه کودک می‌تواند تاثیرگذار باشد.

نظریه پردازان معتقدند که بیش فعالی می‌تواند با افزایش سن و در بزرگسالی از بین برود يا از علائم آن کاسته شود در برخی از افراد بزرگسال درمان تاثیرگذار بوده و نشان داده علائم می‌تواند از بین برود و فرد یک زندگی عادی نیز داشته باشد.

شما باید بیش فعالی را یک اختلال که می‌توان علائم آن را مدیریت کرد بشناسید نه اینکه آن را یک بیماری غیر قابل درمان بدانید.

پژوهش‌های صورت گرفته این را نشان می‌دهد که از هر پنج کودک مبتلا به بیش فعالی علائم خود را تا نوجوانی ادامه داده‌اند ممکن است در زمان بلوغ این علایم به طور کامل از بین برود و یا اینکه ادامه پیدا کند، خوشبختانه در بزرگسالی ۵۰ درصد  بیش فعالی کاهش پیدا می‌کند برای افرادی که روش‌های درمانی را در کودکی به طور استاندارد گذرانده‌اند.

بسیاری از افراد در بزرگسالی یاد می‌گیرند که چه جوری بتوانند علائم پیش فعالی خود را کنترل کنند و ممکن است یافتن این کار برای آنها زمان بر باشد ولی در نتیجه مفید خواهد بود.

برخی از روش های درمان بیش فعالی بدون نیاز به دارو

همچنین بخوانید : بیش فعالی یا شیطنت ؟ چه فرقی باهم دارند ؟

برخی از روش های درمان بیش فعالی بدون نیاز به دارو

شاید برای شما جالب باشد که بدانید می‌توان بدون مصرف کردن دارو پیش فعالی را درمان کرد یا علائم آن را به طور چشمگیری کاهش داد برخی از این روش‌ها عبارتند از:

1.ورزش کردن

ورزش برای بدن و مغز افراد بسیار مفید است، فعالیت‌های بدنی و ورزش باعث می‌شود ترشح انتقال دهنده‌های عصبی توسط مغز بیشتر بشود که در نهایت تمرکز و توجه افراد را بالا می‌برد و این روش برای کودکان بیش فعال می‌تواند مفید واقع شود.

فعالیت ورزشی که در آن مغز و بدن به هر دو با هم فعال هستند می‌تواند به درمان پیش فعالی کمک کند ورزش‌های از جمله دویدن،رزمی، ژیمناستیک

تحقیقات نشان داده که  ۳۰ دقیقه ورزش در طول روز توجه و تمرکز کودک پیش فعال را  افزایش می‌دهد.

2.رفتار درمانی

دیگه از روش‌های درمان بدون داروی کودک بیش فعال رفتار درمانی است که در زیر مجموعه گفتار درمانی قرار دارد تمرکز این روش بر روی مدیریت کردن و یا کاهش رفتارهای غیر مفید کودک بیش فعال است.

برای کودکان زیر ۶ سال این روش بسیار توصیه شده و در تنظیم و کنترل احساسات، افزایش تمرکز، کسب اعتماد به نفس، کاهش رفتارهای تکانشی می‌تواند کمک کننده باشد.

3.رژیم غذایی مناسب

به طور کلی می‌توان گفت که پژوهش‌های زیادی در مورد رژیم غذایی و ارتباط آن با بیش فعالی وجود ندارد ولی  ما در جریانیم که یک رژیم غذایی خوب و مفید بر عملکرد مغز و بدن می‌تواند تاثیرگذار باشد.

سلامت مغز می‌تواند به طور چشمگیری علائم بیش فعالی را کاهش دهد در نتیجه باید تا حد امکان از فرآورده‌های غذای ناسالم که دارای مواد نگهدارنده هستند برای کودک خود پیشگیری بکنید و به جای آن از ویتامین‌ها و مواد معدنی استفاده بکنید.

4.حمایت کردن والدین

پس کودکانی که دارای بیش فعالی هستند به حمایت والدین نسبت به دیگر افراد بیشتر احتیاج دارند والدین باید در دوره‌های درمان در کنار کودک باشند تا هم آن را حمایت کنند و هم اینکه روش‌های درمان را به خوبی بیاموزند،  اینکه کمک کردن مسئولین مدرسه و معلمان می‌تواند در راه درمان نقش زیادی داشته باشد تا کودک در محیط مدرسه و اجتماع بتواند احساسات و رفتارهای مفیدتری را از خودش نشان بدهد.

بیش فعالی خود به خود درمان می‌شود؟

تشخیص دادن زودهنگام بیش فعالی در کودکان می‌تواند در درمان آنها نقش مهمی داشته باشد با توجه به نشانه‌ها و علائمی که در کودک خود می‌بینید مانند عدم تمرکز، بی‌توجهی می‌توان نسبت به درمان او نیز اقدام کنید.

به طور کلی می‌توان گفت که بیش فعالی خود به خود درمان نمی‌شود و باید با استفاده از روش‌های دارویی و یا غیر دارویی که در بالا به آن اشاره کردیم استفاده کنید توجه داشته باشید که درمان‌های دارویی به تنهایی نمی‌تواند بیش فعالی را در کودک شما درمان کند در کنار آن باید از درمانگر کمک بگیرید وگرنه دستیابی به نتیجه دلخواه نیاز به مدت زمان طولانی نیز خواهد داشت.

 

سخن پایانی

درمان‌های بیش فعالی می‌تواند شامل دارو، آموزش مهارت‌ها و مشاوره نیز است ترکیب کردن همه این‌ها می‌تواند یکی از موثرترین روش‌های درمانی برای کودک  نیز باشد درمان به موقع کودک می‌تواند به شما کمک کند تا علائم ناخوشایند بیش فعالی را به سرعت کاهش دهید.

سوالات متداول

داشتن فعالیت ورزشی میتواند باعث ترشح انتقال دهنده های عصبی شود و در نهایت علائم اوتیسم را کاهش میدهد.
برای کودک زیر 6 سال رفتار درمانی برای کنترل احساسات و تمرکز توصیه میشود.
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها