15تمرین گفتاردرمانی در منزل برای کودکان

15تمرین گفتاردرمانی در منزل برای کودکان

1404.04.25

کودکانی که در نحوه صحبت کردن خود اختلال دارند و نمیتوانند کلمات را درست بیان کنند نیاز به گفتار درمانی نیز دارند همچنین بدانید که تمرین های گفتار درمانی در منزل یک عامل مهم است که کودک شما زودتر به نتیجه نیز می رسد،آنچه را که کودک در جلسات تمرینی یاد میگیرد باید در موقعیت ها و شرایط مختلف تمرین داشته باشد تا به یک تثبیت برای او نیز برسد.

طبق تحقیقات انجام شده که نشان میدهد یادگیری و تقویت گفتار در جلسات کوتاه تر ولی با دفعات بیشتر  و تمرین های با مدت زمان بالاتر موثر تر واقع شده باید توجه داشته باشید فردی که نیاز به گفتار درمانی دارد باید کنار یک متخصص حرفه این کار را انجام دهد تا بتواند سطح بالای از آموزش را دریافت کند تا از درمان طیف گسترده از اختلالات گفتار بهره مند شوند.

آیا گفتار درمانی در منزل مفید است؟

در حال حاضر استقبال افراد از ارائه خدمات درمانی در منزل بالا رفته به خصوص در شهرهای بزرگ برای فرار از شلوغی و در شهر های کوچک برای گریز از جا به جای زیاد به شهر های بزرگ همچنین ممکن است برخی از بیماران شرایط خاصی داشته باشند و نتوانند هر روزه در کلینیک حضور داشته باشند با توجه به این شرایط گفتاردرمانی میتواند با حضور داشتن در منزل فرد بیمار اقدامات لازم را در جهت درمان انجام بدهد تا باعث سهولت خانواده ها نیز بشود همچنین تمرین های گفته شده توسط درمانگر را میتوانید بعد از رفتن او نیز روزانه با فرزند خود تمرین داشته باشید تا زودتر به نتیجه برسید.

15 تمرین گفتار درمانی در منزل

همچنین ببینید : بازی درمانی در کودکان چیست ؟

15 تمرین گفتار درمانی در منزل

در این قسمت از ساده ترین روش های تمرین گفتار درمانی در منزل را برای شما بیان می کنیم که این راهکار های میتواند با مشورت درمانگر در منزل به وجود آید توجه داشته باشید در انجام گفتار درمانی سن کودک و اصول درمانی آن اهمیت دارد.

1.تمریت تقویت عضلات زبان و دهان

در تمرین تقویت عضلات دهان شما میتوانید از تیکه های بیسکویت،پاستیل به کودک خود بدهید تا با خوردن آنها بتواند ماهیچه های زبان و دهان خودش را تقویت کند.

2.داستان گویی

داستان های ساده و کوتاه از خودتان بسازید و در حضور کودک آن را بخوانید بعد از او بخواهید تا آنچه را که تعریف کردید را بیان کند.

3.بازی با صداها

با فرزند خود صدای حیوانات و شخصیت های کارتون متناسب با سن او تکرار کنید.

4.تنفس دمی

باید به کودک خود آموزش دهید که اول یک نفس عمیق بکشد بعد با حوصله و به آرامی کلمات را تکرار کند.

5.پرسش و پاسخ

از فرزند خود سوال های ساده بپرسید و منتظر بمانید تا به درستی جواب شما را نیز بدهد.

6.تقویت کردن مهارت شنیداری

دستورات مختلف و ساده به کودک خود بدهید و از او بخواهید در نقش های مختلف آن را انجام دهد.

7.بازی با واژگان

در این قسمت تمرین میتوانید از ابزار های کمک آموزشی استفاده کنید و از کودک خود بخواهید تا با استفاده از آنها بلند حرف بزند و تکرار کند.

8.تمرین های ترکیبی

میتوانید از چند تمرین نو آورانه ترکیبی مانند:جمله سازی،تلفظ کلمات بهره بگیرید برای جذب کردم فرزند خود میتوانید از وسایل کمک آموزشی استفاده کنید.

9.تلفظ خاص

باید کلمات و حروفی که کودک شما با آن مشکل دارید را شناسایی کنید و تمام آنچه را که مشکل دارد با او تمرین کنید به کودک بگوید بعد از شما کلمات را با دقت تکرار کند ،میتوانید این کار را چند باری تکرار کنید تلفظ خاص  یکی از مهمترین روش ها در زمینه گفتار درمانی نیز است که اگر درست انجام شود میتواند نقش زیادی بر روی درمان کودک شما داشته باشد.

10.انتخاب این یا اون

میتوانید کودک خود را تشویق کنید که در مکالمه های شما شرکت داشته باشد تا مهارت زبانی خود را بتواند تقویت کند،از او سوال های همچون سیب میخوای یا موز؟او را مجبور به جواب دادن بکنید تا کودک بتواند به درستی معنی کلمات را بشناسد والدین توجه داشته باشند که سوالات را به صورت آرام و آهسته بیان کنند.

11.گفته ها را گسترش دهید

یکی از موثر ترین روش ها گسترش جملات است باید به دایره لغات کودک جملات جدیدی اضافه کنید مثلا وقتی او می گوید توپ قرمز بگوید بله این  یک توپ قرمز است استفاده و افزودن کلمات دیگر به کودک یاد می دهد که میتواند با دو کلمه یک جمله بسازد.

12.تماس چشمی داشته باشد

در جهت اینکه کودک تمرکز بهتری داشته باشد و مهارت ارتباطی خودش را تقویت کند بهتر است در هنگام حرف زدن با او تماس چشمی داشته باشید با انجام این کار توجه کودک به سمت شما جلب میشود در نهایت میتواند مفاهیم را بهتر درک کند.

13.تمرین آینه ای

یکی از مهم ترین تمرین های گفتار درمانی که در منزل انجام میشود تمرین آینه ای است در این راهکار فرزند شما در مقابل آینه می ایستد و با خود کلمات مختلفی تکرار میکند به او بگوید که در هنگام حرف زد به فرم دهن و لب های خود دقت کند که انجام این کار میتواند برای او جالب باشد و در گذر زمان کلمات را درست تلفظ میکند.

14.اشاره دست ها

در زمان صحبت کردن میتوانید از حرکات دست استفاده کنید تا کودک کلمه ها و معنی آنها را بهتر متوجه شود و آنها را فراموش نکند ،بکار بردن حرکات دست برای نشان دادن جهت ها باعث میشود فرزند شما ارتباط موثری تری بین زبان و محیط برقرار کند.

15.بازی با الفبا

از حروف الفبای مختلف که در بازار است استفاده کنید و آن را به کودک خود بدهید  بگوید آن ها را یک به یک به آرامی تلفظ کند.

 

سخن پایانی

در این مقاله ما روش ها مختلف گفتار درمانی را برای شما بیان کردیم که میتوانید با استفاده از آنها با کودک خود روزانه تمرین داشته باشد در نهایت نتیجه موثری بگیرید.

سوالات متداول

تلفظ خاص میتواند به عنوان روش های گفتار درمانی مورد استفاده قرار بگیرد.
بله،تمرین های منظم زیر نظر پزشک میتواند اختلال گفتاری فرزند شما را درمان کند.
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها