روش های جلوگیری از تولد نوزادان اوتیسم

روش های جلوگیری از تولد نوزادان اوتیسم

1404.04.21

همه بانوان باید قبل از اقدام به بارداری آزمایشات لازم  نسبت به آن را انجام بدهند به خصوص در خانواده‌هایی که پدر یا مادر دچار بیماری خاصی نیز هستند به علت اینکه ممکن است این بیماری‌ها و مشکلات به فرزندشان منتقل بشود. اختلال اوتیسم ممکن است در خانواده وجود داشته باشد ولی مادر از آن بی‌خبر باشد به همین دلیل است که باید آزمایشات کامل و غربالگری را قبل از تولد کودک انجام شود تا در نهایت با وجود اختلال اوتیسم هم بتوان یک فرزند سالم به دنیا آورد، امکان دارد در برخی از موارد نتوان از انتقال بیماری اوتیسم به جنین پیشگیری کرد ولی با رعایت کردن سبک زندگی مناسب شانس داشتن یک کودک بدون اختلال اوتیسم بالاتر می رود.

اختلال طیف اوتیسم یکی از انواع بیماری‌های پیچیده است که هنوز درمان قطعی برای آن پیدا نشده و از هر ۶۸ کودک 1 نفر به آن مبتلا هستند.

در ادامه مقاله قصد داریم روش‌های جلوگیری از تولد فرزند با اختلال اوتیسم را برای شما توضیح بدهیم پس می‌توانید در ادامه ما را همراهی کنید.

استفاده کردن از ویتامین های ضروری قبل بارداری

مبتلا شدن به اوتیسم به ژنتیک نیز مربوط است ولی در کنار این مورد تحقیقات جدید این را نشان داده است که عوامل محیطی، سبک زندگی مادر، استرس، آن آلودگی هوا می‌تواند در ایجاد اوتیسم نقش داشته باشد.

پژوهشگران سلامت دریافتند که مصرف کردن اسید فولیک ۴ تا ۸ هفته قبل از بارداری می‌تواند از مبتلا شدن کودک به اوتیسم جلوگیری بکند و برخی از ویتامین‌های دیگر هم و این مورد نقش دارند از جمله:

1.ید

ید بر غده تیروئید بانوان باردار بسیار موثر است و کم بودن آن می‌تواند بر سلامت ذهنی و شنوایی جنین تاثیر بگذارد همچنین کم بودن این این هورمون می‌تواند باعث سقط جنین نیز بشود.

2.کلسیم

مصرف کردن قرص کلسیم باعث جلوگیری از کاهش ذخیره کلسیم در استخوان‌های بانوان باردار می‌شود به علت اینکه جنین در هنگام رشد از کلسیم بدن مادر استفاده می‌کند باعث کم شدن کلسیم در بدن مادر می‌شود، و در آینده از داشتن کودکی اوتیسمی می‌توان جلوگیری کرد.

3.آهن

کم خونی می‌تواند بارداری پر خطری را برای مادر به همراه داشته باشد مصرف کردن قرص آهن و غذاهایی که دارای این مکمل است می‌تواند انتقال اکسیژن را بهتر انجام بدهد و مواد خوراکی را از طریق بند ناف بهتر به کودک برساند.

مصرف میزان کافی آهن و وجود آن در خون می‌تواند سلامت جنین را به همراه داشته باشد تا در آینده کودکی مبتلا به اوتیسم نداشته باشید.

4.اسید فولیک

ویتامین B که در اسید فولیک وجود دارد با حل کردن آن در آب می‌توانید استفاده کنید و از جنین در برابر نقض‌های مادرزادی و اوتیسم می‌تواند پیشگیری بکند این نقض‌ها بیشتر در ۲۸ روز اول بارداری رخ می‌دهد به همین علت متخصصان توصیه می‌کنند که قبل از بارداری این ویتامین را مصرف بکنید.

5.ویتامین D

مصرف کردن ویتامین D به مادر باردار کمک می‌کند تا آهن بهتر جذب روده بشود و به طور جدی از کم خونی جلوگیری می‌کند می‌توان گفت که مصرف این ویتامین می‌تواند در هنگام بارداری بسیار به کودک در مبتلا شدن به اوتیسم پیشگیری کند.

مواد غذایی‌هایی که دارای این ویتامین هستند از جمله:جو دوسر،تخم مرغ و قارچ می باشد.

راهکار های مناسب برای جلوگیری نوزاد به اوتیسم 

همچنین بخوانید : آیا کودکان بیش فعال باهوش هستند؟

راهکار های مناسب برای جلوگیری نوزاد به اوتیسم 

داشتن رژیم غذایی مناسب می‌تواند تا ۲۲ درصد به مادران کمک بکند تا از داشتن فرزند اوتیسمی جلوگیری بکنند همچنین آرامش داشتن در زمان بارداری از اهمیت بالای برخوردار است و مادر باید در دوران بارداری از تمرین‌های یوگا و مدیتیشن استفاده کند تا سطح تحمل خود را بالا ببرد و استرس و اضطراب خود را کاهش دهد.

برخی روش‌ها و موارد هستند که می‌تواند از مبتلا شدن جنین به اوتیسم جلوگیری بکند که عبارتند از:

1.انتخاب کردن زمان مناسب بارداری

 بانوانی که سن بالاتری را برای بارداری انتخاب می‌کنند باید توجه داشته باشند که کودک آنها درصد بیشتری در جهت مبتلا شدن به اوتیسم دارند توسعه پزشکان این است که تا قبل از ۳۵ سالگی اقدام به بارداری داشته باشید تا هم خودتان در سلامت کامل باشید و کودکی که در آینده قرار است به دنیا آورید.

2.داشتن وزن مناسب

داشتن یک وزن مناسب و ایده‌آل در زمان بارداری رابطه مستقیمی با اختلالات و بیماری‌ها نیز دارد در نتیجه باید قبل از اقدام به بارداری وزن خودتان را کاهش دهید و در جهت رسیدن به یک وزن ایده‌آل تلاش داشته باشید.

3.دوری کردن از آلاینده های هوا

طبق پژوهش‌هایی که انجام شده توسط محققین این را ثابت کردند که آلاینده‌های هوا می‌تواند بر جنین مادر باردار تاثیر بگذارد و یا حتی خطرناک باشد در نتیجه باید بانوان باردار در روزهایی که هوا آلوده هست در خانه بمانند و از راه رفتن در معابر و سطح شهر که شلوغ است جلوگیری بکنند.

4.مصرف نکردن برخی دارو ها

مصرف کردن برخی از داروها در زمان بارداری می‌تواند باعث مبتلا شدن کودک به اوتیسم بشود از جمله این داروها می‌توان و داروهای ضد افسردگی، مسکن‌ها و داروهای تشنج اشاره کرد.

خوردن این دارو ها در بارداری باعث تاثیر سروتونین در رشد مغز شود، همچنین ترکیب‌های شیمیایی که در این قرص‌ها وجود دارد بر میکروبیوم روده تاثیر می‌گذارد در نهایت باعث بروز مشکلات عصبی و اوتیسم می‌شود.

 

سخن پایانی

در نتیجه می‌توان گفت که رژیم غذایی مناسب می‌تواند باعث کاهش جنین به اوتیسم نیز بشود باید توجه داشته باشید که تمام نکاتی که برای پیشگیری در این مقاله گفته شد را جدی بگیر و به طور کامل به آنها عمل کنید تا بتوانید در آینده فرزندی سالم و باهوش داشته باشید.

 

سوالات متداول

بله،بانوان باید توجه کنند که تا قبل از 35سالگی اقدام به بارداری داشته باشند.
ویتامین B دارای اسید فولیک است و از جنین در مقابل نقص های مادرزادی جلوگیری میکند.
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها