علائم اوتیسم پنهان

علائم اوتیسم پنهان

1404.04.11

یک نوع دیگر از اختلال در زمینه اوتیسم میتوان به اوتیسم پنهان نیز اشاره کرد ،همان طور که اسمش پیداس علائم در این نوع از اختلال به طور کامل مشخص نیست و به شکل خیلی خفیف و ظریف خودش را نشان میدهد در حالی که بیشتر افراد با اوتیسم آشکار آشنا هستند.

علائم اوتیسم پنهان نیز در هر فردی متفاوت است که در ارتباط های اجتماعی ،رفتارهای تکراری و مهارت های ارتباطی خودش را نشان می دهد همچنین این علائم شامل:مشکل داشتن در برقراری ارتباط چشمی ،درک نکردن درست احساسات،مقاومت کردن در تغییر دادن روتین روزانه و مشکلاتی در مهارت های حرکتی است.

اوتیسم یک نوع اختلال عصبی پیچیده ای است که بر نحوه برقراری ارتباط و تعامل افراد تاثیر میگذارد در ادامه این مقاله قصد داریم تا علائم اوتیسم پنهان را به شما معرفی کنیم پس با ما همراه باشید.

اوتیسم از چه سنی قابل تشخیص دادن است؟

اختلال اوتیسم نیز از سن دو سالگی در میان کودکان قابل تشخص است ،ولی در برخی از موارد تشخیص آن در چهار سالگی می باشد موسسه کودکان در آمریکا پشنهاد میدهد که تمامی کودکان از 18 و 24 ماهگی از نظر مبتلا بودن به اوتیسم باید مورد بررسی قرار بگیرند و اگر در خانواده کودک این نوع اختلال مشاهده میشود باید بررسی ها دقیق تر انجام بگیرد.

لازم به ذکر است که بگویم تشخیص زود هنگام اوتیسم توسط خانواده ها میتواند روند درمان در کودکان موثر واقع بشود،با اینکه در بزرگسالی هم میتوان اوتیسم را تشخیص داد ولی درمان به موقع آن میتواند بر کیفیت زندگی کودک در آینده تاثیر گذارد باشد.

چگونه میتوان اوتیسم پنهان را تشخیص بدهیم؟

باید گفت که تشخیص دادن اوتیسم پنهان بسیار پیچیده استبه علت اینکه علائم آن خودشان را به خوبی نشان نمی دهند ،افرادی که دارای این مدل از طیف اوتیسم هستند شاید مواقع خاص دچار مشکل شوند که در سایر مواقع توانایی خوبی در برقرار کردن ارتباط نیز دارند.

برای اینکه بتوان اوتیسم پنهان را تشخیص بدهیم باید ارتباطات اجتماعی او با دیگران ببینیم و از آزمون های کار درمانی استفاده بکنیم،این کار با مصاحبه فرد با اعضای خانواده وی و ارزیابی کاردرمانی انجام میگیرد.

یک مورد از روش های در تشخیص اوتیسم که کاربرد دارد استفاده کردن از آزمون های اوتیسم که به طور خاص فقط برای پیدا کردن علائم اوتیسم طراحی شده است .

این مدل از آزمون ها به شناسایی مشکلات در ارتباطات اجتماعی ،حساسیت های حسی و رفتارهای تکراری کمک زیادی میکند ولی بازهم تشخص اوتیسم پنهان جز چالش های برای متخصصین تبدیل شده است به علت اینکه تعداد زیادی از افراد به دلیل توانایی ظاهری که دارند میتوانند این علائم را مخفی کنند که از دید متخصصان پنهان می ماند.

تفاوت بین اوتیسم آشکار و پنهان

همچنین ببینید : بازی درمانی در کودکان چیست ؟

تفاوت بین اوتیسم آشکار و پنهان

از آنجای که اوتیسم آشکار خودش را زودتر نشان میدهد و در کودکان به سرعت تشخیص داده میشود ولی اوتیسم پنهان امکان دارد تا چندین سال پنهان بماند و کسی نتواند آن را تشخیص بدهد چون افراد مبتلا میتوانند علائم خودشان را کنترل کنند تا از چشم دیگران مخفی باشد.

تفاوت های میان اوتیسم آشکار و پنهان شامل موارد زیر است:

1.توانایی تطبیق

افرادی که دارای اوتیسم پنهان هستند میتوانند به خوبی خودشان را با محیط های اجتماعی تطبیق دهند و تلاش میکنند که رفتار های خود را با توجه به دیگران تنظیم بکنند ولی این تلاش بسیار خسته کننده و استرس زا می باشد.

2.عدم تشخیص به موقع

یک مورد از مشکلات اوتیسم پنهان این است که تا سال ها قابل تشخیص دادن نیست، میتواند به علت عدم بروز علائم آشکار یا توانایی فرد در پنهان کردن علائم باشد.

3.علائم ملایم تر

به علت داشتن علائم ظریف تر و خفیف تری که در اوتیسم پنهان وجود دارد ممکن است به راحتی تشخیص داده نشود که میتواند شامل:برقراری ارتباطات اجتماعی ،ناتوانی در درک اشارات غیر کلامی باشد.

علائم اوتیسم پنهان چیست؟

همچنین ببینید : گفتاردرمانی کودکان

علائم اوتیسم پنهان چیست؟

اختلال طیف اوتیسم با علائم و نشانه های همراه است که نمی توان به درستی آن را تشخیص داد که این علائم معمولا در رفتار ها اجتماعی و ارتباطات افراد خودش را نشان میدهد یک مورد از نشانه های مهم ،مشکل در فهم و استفاده از زبان همچنین نشانه های غیر کلامی است.

فرد مبتلا میتواند در ایجاد و حفظ روابط اجتماعی با دیگران مشکل داشته باشد و تغییرات در روال های روزمره میتواند استرس و اضطراب به آنها وارد بکند به طور کلی این تغییرات تاثیر عمیقی ب کیفیت زندگی افراد می گذارد.

1.مشکل در ایجاد روابط اجتماعی

در پیدا کردن دوست و ارتباط گرفتن با دیگران دچار مشکل میشوند و قادر نیستند به درستی یک ارتباط مفید برای خودشان بسازند.

2.مشکل در درک نشانه های غیر کلامی

نمیتوانند حالات چهره دیگران  به خوبی تشخیص بدهند و در فهم حرکات بدن بسیار ضعیف هستند.

3.کمبود مهارت های اجتماعی

در برقرار کردن گفت و گو با دیگران نیز مشکل دارند و در فعالیت های اجتماعی نمیتوانند به درستی ظاهر بشوند.

4.محدودیت در موضوعات مورد علاقه

بر روی یک موضوع بیش از حد توجه و تمرکز دارند و نمی خواهند علایق خودشان را گسترش بدهند همچنین دوست دارند در همین وضعیت بمانند.

5.دشواری در تشخیص احساسات دیگران

افراد دارای اوتیسم پنهان نمیتواند  به خوبی متوجه شوند که دیگران چه حسی به آنها دارند و به درستی احساسات دیگران را درک نمیکنند.

 

سخن پایانی

اوتیسم پنهان یک نوع اختلا پیچیده است که با تنوع زیادی از علائم و شدت آنها میتواند خودش را نشان بدهد ،تشخیص دادن سریع و به موقع این اختلال میتواند در ارائه خدمات درمانی و بهبود زندگی افراد در آینده نیز تاثیر گذار باشد.

 

 

سوالات متداول

بله،باید والدین دقت کنند که رفتار کودک با دیگران چگونه است در همین زمینه امکان تشخیص اوتیسم پنهان نیز است.
کمبور مهارت های اجتماعی،مشکل در درک نشانه های غیر کلامی،دشواری در تشخیص احساسات دیگران
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها