1404.04.14
همان طور قبلا گفتیم اوتیسم یک نوع اختلال عصبی رشدی است که بر تعاملات اجتماعی و برقراری ارتباط با دیگران تاثیر میگذارد همچنین کودکان اوتیسمی دارای رفتار های اضافی مثل:پرخاشگری ،کج خلقی هستند که این موضوع باعث نگرانی خانواده ها نیز شده است.
کودکان که اختلال طیف اوتیسم دارند ممکن در نحوه دارو خوردن مشکلاتی داشته باشند که والدین را با آن درگیر کرده است چند روش میتوانید استفاده بکنید تا نگرانی والدین نیز کمتر بشود که در ادامه به آن پرداخته ایم .
دارو های غیر خوراکی زیاد مورد استقبال کودکان قرار نمیگیرد چون یا طعم را دوست ندارند و یا اینکه از خوردن داروی جدید ترس دارند از آنجای که حساسیت های حسی در کودکان اوتیسمی بیشترنسبت به دیگر کودکان است به همین علت بر روی بافت دارو و مزه آن از خودشان حساسیت نشان میدهند در این شرایط باید از روش های خاص در جهت مصرف دارو کمک بگیرید که ما در ادامه 9 روش کلیدی را برای شما معرفی میکینم پس با ما همراه باشید.
همچنین بخوانید : چه کسانی از کاردرمانی نتیجه گرفته اند ؟
باید برای کودکان اوتیسم روش های مختلفی در جهت دارو دادن بکار ببرید که ما در اینجا چند را معرفی میکنیم تا از نگرانی والدین بکاهیم
کودک اوتیسمی در هر سنی که هست باید برای داروی دادن به او صاف بنشانیدش و نباید اصلا زمانی که خوابیده به او دارو بدهید چونکه این روش از بیرون ریخت دارو از دهان و احتمال خفگی را کاهش میدهد.
باید از کودک اوتیسمی خود بپرسید که دوست دارد داروی خودش را چگونه بخورد در قاشق یا اینکه با سرنگ اصلا مهم نیست انتخاب کودک کدام مورد است همین که در انتخاب از او نیز کمک گرفته اید راحت تر میتوانید دارو را به او بدهید.
اگر از داروی استفاده میکنید که طعم جذابی ندارد باید قبل از مصرف آن حس چشایی کودک اوتیسمی خود را از بین ببرید برای انجام این کار باید اجازه بدهید بستنی بخورد و اینکه قاشق ،هر وسیله ای که قرار است دارو را به کودک بدهید از قبل داخل فریزر بگذارید یخ زدگی باعث بی حس شدن ،حس چشایی میشود که در نهایت مصرف آن آسان تر میشود.
بازی کردن با کودک اوتیسم میتواند آن را به مشارکت و همکاری ترغیب بکند یک روش دیگر از ترفند خوردن دارو کودک دارای اوتیسم استفاده از بازی است برای نمونه میتوانید در نقش دکتر با او بازی کنید ،یک دفعه شما دکتر بشوید دارو به کودک بدهید و یک دفعه او این کار را انجام بدهد در حین بازی به موارد مثل مهم بودن دارو ها و تحمل کردن طعم آن با کودک صبحت بکنید تا کودک از پذیرش در مورد این موضوع داشته باشد.
کوکان که سن بالاتری قرار میگیرند با تحسین و تشویق کردن به آنها باید انگیزه بدهید،باید برای کودک اوتیسم خود نموداری بسازید که هر باز در هنگام خوردن دارو از خودش مقاومت نشان ندادی برچسب ستاره و یا صد آفرین در داخل نمودار بزنید و بگوید بعد از 3 یا 4 برچسب به یک جایزه تعلق میگیرد.
باید دوز مناسب دارو را توسط سرنگ اندازه گیری کنید ولی باید در نظر بگیرد که با همان شیوه نباید دارو را به کودک بدهید شاید کودک اوتیسمی شما بخواهید در فنجان خاص دیگری و یا قاشقی که شخصیت کارتونی دارد استفاده بکند،در مقابل کودک نقش بازی کنید و مقداری دارو را به عروسک یا حیوان مورد علاقه او نیز بدهید.
شاید بعضی از دارو های کودکان اوتیسمی باشد که به جای 3 یا 4 بار مصرف در روز 2 هم قابل استفاده کردن باشد،برای این کار میتوانید از پزشک کودک کمک بگیرید و مشورت ههای لازم را انجام بدهید.
باید قبل از انجام این کار از پزشک خود بپرسید که آیا میتوانید این کار را انجام بدهید اگر به شما که مشکلی در انجام این کار وجود ندارد میتوانید دارو را در ژله و پوره سیب یا هر غذای که مورد علاقه کودک اوتیسمی خود است مخفی کنید.
به این نکته توجه کنید که اگر دارو دارد در خوراکی مخلوط کردید باید کودک تمام آن غذا یا خوراکی را بخورد تا دوز کامل دارو به او برسد و اینکه حتما از پزشک بپرسید که دارو با نوشدنی یا غذای خاصی تداخل نداشته باشد.
یک ابزار دیگری که برای کودکان اوتیسمی میتواند جذاب باشد استفاده از نی های رنگی است ،این نحوه مصرف دارو به کودک باعث حواس پرتی او میشود و تمرکز خود را از دارو خارج میکند همچنین استفاده کردن از نی یک روش ساده برای خوردن دارو نیز است.
همچنین بخوانید : عوارض قرص آریپیپرازول برای کودکان بیش فعال
1.توجه داشته باشید که زمانی دارو را با غذا و یا خوراکی خاصی ترکیب کردید ممکن خاصیت دارو را کاهش بدهد باید در این مورد از پزشک کمک بگیرید که مقدارغذا نسبت به دارو چقدر باشد.
2.اگر از سرنگ یا قاشق استفاده کردید توجه کنید که به طور کامل آن را داخل حلق فرو نبرید.
3.برای تحریک پذیری حسی میتوانید از قبل یک تکه یخ داخل دهان کودک قرار بدهید تا حس چشایی او بی حس شود.
سخن پایانی
کمک گرفتن از روش های که در بالا گفته شود میتواند روش دارو دادن به کودک اوتیسمی را آسان تر کند تا والدین از نگرانی کمتری برخوردار باشند.