خنده کودکان اوتیسم - نحوه کنترل خنده اوتیستیک بی علت

خنده کودکان اوتیسم - نحوه کنترل خنده اوتیستیک بی علت

1404.04.11

کودکانی که دارای اختلال طیف اوتیسم هستند میتوانند در شرایطی بخندند که شاید درک آن برای دیگران مشکل باشد و یا امکان دارد در تنهایی خود شروع به خندیدن بکنند،این موضوع ذهن بسیاری از خانواده ها و درمانگران را به خودش جذب کرده خنده های کودک اوتیسم همیشه نشانه شادی و خوشحالی نیست،گاهی اوقات میتواند مربوط به فرایند پیچیده عصبی مغز باشد.

والدینی که برای نخستین باز شاهد این اتفاق هستند احساس نگرانی و سردرگمی برای آنها به وجود می آید،پژوهش ها نشان داده است که خنده در افراد اوتیسمی با افزایش هورمون اکسی توسین مربوط است این هورمون که در افراد معمولی با بغل کردن یا بوسه ترشح میشود در تنظیم احساسات نیز نقش دارد.

پردازش های متفاوتی که کودکان اوتیسم وجود دارد میتواند به واکنش های منحصر به فرد آنها نسبت به محرک ها مثل خنده کمک کند مانند:صدا ها و یا کارخاصی  که امکان دارد برای برخی طاقت فرسا باشد ولی برای کودکان اوتیسمی خنده دارد باشد.

در ادامه نحوه کنترل کردن خنده کودکان اوتیسمی برای شما بیان میکنیم تا بتوانند راحت تر با این موضوع کنار بیاید.

علت های خنده های کودکان اوتیسم

همچنین بخوانید : علائم اوتیسم پنهان

علت های خنده های کودکان اوتیسم

خنده های که کودکان اوتیسم دارند با خنده های افراد معمولی متفاوت هست،محرک های خاص میتواند از فردی به فرد دیگر مختلف باشد پس چندین عامل وجود دارد که میتواند به خنده در کودکان اوتیسمی منجر بشود ،این علت های عبارت اند از:

1.اضافه بار حسی

بعضی از کودکان اوتیسمی از محرک های حسی اطراف احساس فشار میکنند که این امر باعث میشود دچار بار اضافی حسی بشوند،که خنده میتواند به عنوان واکنشی برای مقابله کردن با این نوع محرک باشد ،خنده در این نوع از کودکان برای رهایی از اضطراب و تنظیم تجربیان حسی باشد.

2.تفاوت پردازش حسی

یکی دیگر از دلیل های احتمالی خنده اوتیسم تفاوت در پردازش های حسی می باشد،افرادی مبتلا به اختلال اوتیسم امکان دارد اطلاعات حسی را به شکل متفاوت تری نسبت به افراد عادی درک کنند به این معنی است در بعضی از تصاویر،صداها ،بو ها واکنش حسی شدیدتری از خودشان نشان میدهند که در نهایت منجر به خنده به عنوان یک واکنش خود تحریکی میشود.

3.چالش های تنظیم هیجانی

چالش های تنظیم هیجان امکان دارد یکی دیگر از دلایل احتمالی از خنده های بدون علت کودکان اوتیسمی باشد،این نوع از افراد امکان دارد در بیان کردن احساس خود مشکل داشته باشند که در نتیجه باعث ایجاد یک الگوی خاص در خنده آنها میشود.

4. دشواری در درک علائم اجتماعی

افراد مبتلا به اوتیسم میتوانند که در درک کردن علائم اوتیسم مشکل داشته باشند این افراد امکان دارد در تفسیر حالات صورت دیگران ،زبان بدن،لحن صدا که جنبه های مهمی از ارتباط غیر کلامی هستند مشکل داشته باشند که میتواند فهم زمانی خنده در آن رخ میدهد را دشوار بکند در نهایت افراد مبتلا به اوتیسم امکان دارد در مکان های بخندند که دیگران آن را مناسب نمیدانند.

5.استفاده کردن از خنده برای ابراز ارتباطی

در بعضی از موارد افراد دچار اوتیسم امکان دارد از خنده به عنوان شکلی از ارتباط استفاده کنند،خنده در این کودکان اوتیسمی میتواند روشی برای ابراز احساسات مثل شادی،هیجان و  یا حتی نگرانی و نا امیدی باشد،با خنده نیز میخواهند با افراد اطراف خود ارتباط برقرار کنند باید درک کنیم که خنده آنها همیشه با انتظارات اجتماعی یا علائم اجتماعی هم خوانی ندارد.

6.تاثیر غذاهای فنولیک

غذاها نیز نقش زیادی در افزایش یا کاهش بعضی از رفتاری های خاص مثل خنده کودکان اوتیسم نقش قابل توجه ای دارد،یکی از مواد تاثیر گذار فنولیک که در برخی از غداها موجود است گاهی میتواند منشا تغیرات رفتاری ناگهانی مانند خندیدن های بی دلیل باشد،فنول ها در میوه ها مثل:موز،پرتقال،هلو و سس کچاپ وجود دارد این نوع ماده در بدن بعضی از کودکان که اختلال های آنزیمی و متابولیکی دارند به درستی تجزیه نمیشود در نهایت تجمع یک ترکیب ها میتواند بر سیستم عصبی کودک تاثیر بگذارد تا از خودش رفتار های غیر قابل پیش بینی نشان بدهد مثل خنده های مکرر و نابجا.

7.گلتون و کازئین

رفتارهای غذایی غیر عادی در کودکان دارای اوتیسم بیش از یک سلیقه غذایی در کودک است،تمایل داشتن به غذاهای خاص  میتواند نشانه ای از یک ناهماهنگی شیمیایی در بدن کودک باشد که مستقیما بر رفتار ها و هیجانات او اثر دارد دو ترکیب شناخته شده به نام گلتون و کازئین نقش بسیار مهمی در این فرایند دارد.

نحوه کنترل خنده های بی دلیل کودکان اوتیسمی

همچنین بخوانید : نقش ورزش در کاهش علائم بیش‌فعالی

نحوه کنترل خنده های بی دلیل کودکان اوتیسمی

کنترل کردن خنده کودکان اوتیسم نیازمند درک عمیق از ریشه است که شناختنه محرک ها درونی و بیرونی و انتخاب رویکرد های مدیریتی نیز مناسب می باشد.

1.تقویت جایگزین های ارتباطی برای بیان احساسات

خنده در کودکان اوتیسمی به علت ناتوانی در بیان هیجانات آنها است آموزش دادن روش های جایگزین مانند استفاده از تصاویر ،زبان بدن و گفتار ساده به کودکان این امکان را میدهد احساسات خود را به جای خنده های بی دلیل با نشانه های قابل بفهم بیان کنند.

2.تحلیل کردن موقعیت های منجر به خنده

والدین باید زمان و مکانی که خنده در آن رخ میدهد را بررسی کنید وثبت کردن این موارد در یک دفترچه الزامی است که میتواند به شما در شناسایی الگو های پنهان کمک بکند و از واکنش های بی پایه جلوگیری شود.

3.استفاده کردن از روش های تقویتی هوشمند

زمانی که خنده های کودک اوتیسم در موقعیت ها مختلف تکرار میشود از تشویق کردن نیز باید استفاده کنید،برای نمونه وقتی کودک در مکان و زمان جدی بدون خندیدن باقی می ماند یا اینکه از روش جایگزینی برای بیان احساستش استفاده میکند او را تشویق بکنید ،این نوع از تشویق کردن ها با اینکه کوچک است اما تاثیر خوبی در تغییر رفتار کودکان خواهد داشت.

 

سخن پایانی

خنده های بی دلیل کودکان اوتیسمی را باید درک و پردازی کنید تا بتواند به صورت آگاهانه به آنها کمک بکنید و باید والدین باید به دنبال دلیل این خنده ها نیز باشند نه اینکه کودکان را مورد سرزنش نیز قرار بدهند.

سوالات متداول

روش های درمانی زیادی برای خنده های بدون علت کودکان اوتیسم وجود دارد مانند:تحلیل موقعیت منجر به خنده،استفاده از روش های تقویتی و ...
بله،غذا ها و میوه ها میتوانند در این موضوع نفش داشته باشند میوه های مانند:پرتقال،موز،هلو و...
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها