1404.04.16
امروزه مشخص شده ورزش برای افرادی که مبتلا به اوتیسم هستند میتواند مفید واقع بشود،ورزش های که مخصوص افراد اوتیسم است میتواند رفتارها منفی آنها را کاهش بدهد و خلق و خوی آنها را به خوبی بهبود ببخشد.
انجام دادن تمرین های ورزشی میتواند آمادگی جسمانی کودکان مبتلا به اوتیسم را افزایش بدهد و اینکه عزت نفس آنها و روابط اجتماعی این نوع از کودکان را بالا می برد.
اوتیسم یک نوع از اختلالات مغز محسوب میشود که با روابط اجتماعی ضعیف ،مشکل داشتن در ارتباط کلامی ،فعالیت های محدود شناخته میشود با اینکه داروی خاصی برای درمان اوتیسم وجود ندارد ولی آموزش توسط درمانگر و خانواده ها میتواند باعث کاهش علائم و بهبود رشد اجتماعی بشود و احتمال دارد افراد داری اوتیسم بتوانند در آینده یک زندگی عادی داشته باشند.
در این مقاله می خواهیم اهمیت ورزش بر اوتیسم را برای شما توضیح بدهیم همچنین انواع تمرین های ورزشی که مفید واقع شده را برای شما بیان کنیم .
کودکان دارای اختلال اوتیسم میتوانند با انجام دادن برخی از فعالیت های ورزشی موجب بهبود بیماری خود نیز بشوند در ادامه به شما می گویم به چه دلیل باید ورزش را در برنامه روتین کودکان قرار بدهیم.
پژوهش ها نشان داده است که فعالیت های بدنی شدید میتواند رفتارهای تکراری و مخرب را به طور چشم گیری کاهش بدهد همچنین انرژی اضافی کودک را تخلیه بکند.
انجام دادن ورزش های گروهی مثل:فوتبال و بسکتبال میتواند به کودکان کمک کند تا قواعد اجتماعی را بهتر درک کنند و بهتر بتوانند با دیگران ارتباط برقرار بکنند در نتیجه یک تعامل مثبت با دیگران برقرار بکنند.
برخی از کودکان اوتیسم در هماهنگی حرکات و اعضای بدن خود مشکل دارند و باید ورزش های مثل :شنا و یا دوچرخه سواری انجام بدهند تا هماهنگی خوبی بین اعضای بدن خود داشته باشند.
بعضی از ورزش ها هستند که میتوانند به کودک آرامش بیشتری بدهد تا تمرکز و توجه او افزایش پیدا کند ورزش های مثل:یوگا ،تمرینات کششی نیز مفید واقع شده.
همچنین بخوانید : نقش ورزش در کاهش علائم بیشفعالی
موارد زیادی است که میتواند به شما کمک کند تا فعالیت های ورزش را در برنامه روتین کودک خود قرار بدهید که ما چند مورد را در ادامه برای شما بیان کرده ایم:
محیطی که کودک قرار است در آن ورزش انجام بدهد باید بدون فشار و دارای احساس امنیت باشد،وجود مربی های با تجربه و بلده کار میدانند که چگونه باید با کودکان اوتیسمی برخورد کنند از همین و تاثیر مثبتی بر آنها میگذارد.
علاقه داشتن کودک به انجام فعالیت های ورزشی که دوست دارد یک عامل موفق در برنامه ورزشی او نیز می باشد باید از کودک خود بپرسید که به نوع ورزشی علاقه دارد و سعی کنید به آن چیزی که علاقه دارد بیشتر بپردازید.
والدین باید توجه کنند فعالیت ورزشی را طور تنظیم کنند که کودک در بالا ترین سطح از انرژی و آمادگی است تا کودک در انجام تمرین ورزشی از خودش مقاومت نشان ندهد.
سعی کنید که برای کودک اوتیسمی خود اهداف کوتاه مدت طراحی بکنید تا بتوانید از موفقیت های کوچک او به طور خاصی حمایت بکنید.
همچنین بخوانید : 5 علت عدم توانایی بازی کردن طبیعی کودکان اوتیسم
باید تمرین های ورزشی در یک مکان آرام انجام بگیرد و دائم در حال تشویق کردن کودک باشید همچنین آنها را در انجام حرکات راهنمایی بکنید.
پرت کردن اشیاء سنگین مثل توپ های طبی میتواند قدرت بدنی کودک اوتیسمی را افزایش بدهد همچنین به بهبود تعامل آنها کمک بکند برای انجام این تمرین باید موارد زیر را انجام بدهید.
1.در حالت ایستاده توپ را با هر دو دست نگهدارید.
2.دست های خود را صاف کنید و توپ را به سمت بالا ببرید.
3.با تمام نیروی که دارد توپ را به سمت زمین بزنید.
4.با زانو باید خم شوید ،توپ را بردارید و 20 بار این حرکت را انجام دهید.
5.میتواند با پرت کردن توپ به یک هدف مشخص تمرین را سخت تر بکنید.
تمرین خزیدن خرس به هوشیاری بدن و بهبود هماهنگی ،ایجاد قدرت در بالا تنه کودک کمک زیادی نیز میکند برای انجام این کار باید:
1.باید به صورت چهار دست و پا زانو بزنید ،دست ها در زیر شانه و زانو در زیر باسن باشد.
2.پاها ها در حدی خم کنید، انگشت های دست را به طور کامل باز نگهدارید تا تماس خوبی با کف زمین داشته باشد.
3.با استفاده از پاها و دست های خود بر روی زمین 3 تا 6 متر راه بروید.
4.با همین شیوه به سمت عقب حرکت بکنید.
5.سرعت و جهت حرکت را برای داشتن نتایج بهتر تغییر بدهید.
نویسندگان دریافتند حرکت های مشابه که توسط افراد مبتلا به اوتیسم انجام میشود میتواند به تامین فیدبک مورد نیاز بدن کودک کمک بکند که در نتیجه میتواند باعث کم شدن رفتار های تکراری مثل دست زدن بشود.
1.بایستید و پاهای کودک را به اندازه عرض شانه او باز کنید و دست ها را در کنار بدن قرار بدهید.
2.دست ها را مستقیم به سمت طرفین در ارتفاع شانه نیز باز کنید.
3.با دست شروع کنید حلقه های کوچک درست کنید و بازو ها را ثابت نگهدارید.
4.به تدریج باید دایره را بزرگ تر بکنید.
5. بیست بار در یک جهت و سپس در جهت دیگر انجام بدهید.
سخن پایانی
انجام دادن تمرین های ورزشی برای کودکان مبتلا به اوتیسم میتواند بسیار مفید باشد،مطالعات نشان داده است که 79 درصد از کودکان اوتیسمی دارای اختلال حرکتی هستند که میتواند با انجام فعالیت ورزشی این اختلال را بهبود بخشید.