تفاوت های مغزی در افراد بیش فعال و افراد سالم

تفاوت های مغزی در افراد بیش فعال و افراد سالم

1404.04.17

یکی از روش های تشخیص بیش فعالی در کودکان توجه به مغز آنها می باشد،در مغز این کودکان ترکیب های نامتعادلی از امواج های مغزی وجود دارد که در نتیجه باعث واکنش های مانند عدم تمرکز و نقض توجه میشود ،هر چه شدت این امواج بیشتر باشد علائم و نشانه های بیش فعالی افزایش می یابد در نهایت باعث اختلال در یادگیری نیز میشود.

در مغز افراد سالم عقده ها و یا گره های وجود دارد که در مغز فرد مبتلا به بیش فعالی این نشانه ها متفاوت می باشد ،عقده ها که مسئول اتصالات و حلقه ها بین مغز هستند در برخی از اوقات این اتصالات در افراد بیش فعال یک اتصال کوتاه و یا ناقص است که به خوبی در بین نواحی مغز عمل نمیکند.

در این مقاله قصد داریم تفاوت بین مغز فرد سالم و بیش فعال را برای شما بیان کنیم تا درک بهتری از این موضوع داشته باشید پس با ما همراه باشید.

تغییرات مغز کودک بیش فعال

پژوهش های جدید نشان می دهد که کودکان بیش فعال در ساختار مغز خود تغییراتی خاص دارند که به ویژه در قسمت خاکستری و سفید مغز کودک دیده میشود که حجم بخشی از نواحی مغزکه با تمرکز و کنترل رفتار مرتبط است کاهش پیدا میکند،که معمولا با تاخیر رشد مواجه هستند که این نواحی میتواند قشر جلوی پیشانی راست باشد همچنین ناهماهنگی های که در انتقال دهنده های عصبی مثل دوپامین و نوراپی ایجاد میشود میتواند باعث به وجود آمدن مشکلات کنترل توجه و رفتار کودک نیز بشود.

نقشه ای مغزی که از مغز کودک بیش فعال توسط پزشکان متخصص گرفته میشود یک روش کاربردی برای تشخیص الگو های مغزی در کودک بیش فعال نیز است،این نقشه به پزشک کمک میکند تا قسمت دچار مشکل را بررسی کند و درمانی مناسب را تجویز بکند که با پیشرفت علم و تکنولوژی دیگر والدین نگران درمان مشکلات مغزی کودک بیش فعال خود نباشند.

تحقیق های علمی در مورد تفاوت مغز کودک بیش فعال

پژوهشگران همچنین تفاوت های در عملکرد مغز کودک بیش فعال یافتند برای نمونه شبکه ای از ساختار مغزی که شبکه حالت پیش فرض نام دارد در شرایط عادی کمتر فعال است ولی در افراد مبتلا به بیش فعالی این نوع از شبکه بیش از حد فعال می باشد در نتیجه باعث شده در انجام کارهایی که نیاز به تمرکز داد نتوانند به درستی تمرکز لازم را داشته باشند.

دوپامین که در مغز وجود دارد میتواند در ایجاد علائم بیش فعالی کمک زیادی بکند،دوپامین همچنین در مهارت های مانند انگیزه و تصمیم گیری میتواند نقش داشته باشد در فرد مبتلا به بیش فعالی مسیر دوپامین مسدود و یا مختل میشود در نهایت سطح این ماده کاهش پیدا میکند که منجر به برخی از ویژگی های اصلی اختلال ADHD  می شود.

پیشرفت های که در درمان بیش فعالی صورت گرفته این امید را به والدین می دهد تا از مشکل فرزند خود احساس بهتری داشته باشند،از هنگام شناسایی اختلال بیش فعالی که در سال 1960 صورت گرفته این اختلال مورد بحث نیز بوده و کارشناسان زیادی در مورد چگونگی به وجود آمدن و علل آن نظرات متفاوتی نیز دارند.

تفاوت مغزی در افراد بیش فعال و سالم

همچنین بخوانید : علائم بیش فعالی در کودکان 6 ساله و ( 8 علامت مهم ) + راهکار

تفاوت مغزی در افراد بیش فعال و سالم

به طور کامل ما نمی دانیم که چه چیز های باعث به وجود آمدن بیش فعالی و مشکلات آن مانند تکانشگری،تنظیم توجه و احساسات میشود ولی خوب میدانیم که یک اختلال عصبی است،که مغز کودک مبتلا نسبت به سایر افراد متفاوت رشد میکند در نتیجه پژوهشگران شروع به شناسایی تفاوت های ساختاری در مغز کردند که ما در ادامه چند مورد را برای شما توضیح میدهیم:

1.تفاوت در ساختار مغز

تمام ویژگی های مربوط به بیش فعالی به عملکرد اجرایی مربوط میشود که به مهارت های ذهنی از جمله حافظه کاری و کنترل عاطفی اشاره میکند،کارکرد های اجرایی مهارت های هستند که در فعالیت ها روزمره و سازماندهی آنها استفاده میکنیم همچنین چند بخش مختلف مغز وجود دارد که به ما در انجام این امور کمک میکند ،قشر جلوی مغز از نقش ویژه ای برخودار است.

پژوهش ها نشان داده است که کودک مبتلا به بیش فعالی قشر جلو مغز او کند تر از دیگر افراد سالم به بلوغ خواهد رسد و اندازه آن کوچک تر می باشد.مخچه نیز در بسیاری از عملکرد های مغز درگیر است و میتواند در بیش فعالی نقش داشته باشد زمانی که مخچه کوچک است در مهار پاسخ حرکتی فرد دچار مشکل است مانند به درستی نمیتوانند فرد مبتلا به بیش فعالی با مخچه کوچک در کلاس درس به درستی بنشیند.

اندازه های کوچک هیپوکامپ و آمیکامپ میتواند در تنظم حافظه و احساسات اختلال ایجاد بکند که به عنوان یکی از علائم رایج مربوط به بیش عالی می باشد.

2.تقاوت در نوروشیمی

داشتن عدم تعادل شیمیایی میتواند در بیش فعالی نقش داشته باشد.

مغز مرکز ارسال پیام و دریافت سیگنال ها نیز است که قادر است از طریق سلول های عصبی این کار را انجام بدهد،یک مورد از این انتقال دهنده ها دوپامین نام دارد که عملکرد مختلفی از خودش ارائه می دهد.

دو مسیر در انتقال دوپامین از یک منطقه به یک منطقه دیگر وجود دارد یکی مسیر پاداش و دیگری مسیر مزوکورتیکال است، تصور کنید این دو مسیر مسدود شود که در نتیجه میتواند باعث اختلال در عملکرد شناسایی و انگیزشی شود محققان میگویند که این اختلال میتواند به علت تعداد غیر عادی دوپامین در مغز افراد دارای بیش فعال نسبت به افراد سالم باشد.

ناقل دوپامین پروتئینی است که مسئول حذف دوپامین از شکاف بین نورون ها و پایان دادن به انتقال دوپامین است زیاد شدن این ناقل ها میتواند منجر به مقادیر کم دوپامین در مغز نیز شود و دارو های محرک میتواند در کاهش یافتن علائم بیش فعالی موثر باشد.

 

کلام آخر

در بین مغز یک فرد سالم و یک فرد دارای بیش فعالی تفاوت های وجود دارد که در این مقاله به طور دقیق آنها را برای شما توضیح داده ایم تا بتواند اطلاعات و درک خود را از این موضوع بالا ببرید.

 

سوالات متداول

دریافتند که شبکه از مغز در شرایط عادی کمتر فعالیت میکند ولی در افراد بیش فعال این شبکه بیش از حد فعال است.
مسیر پاداش و مسیر مزوکورتیکال
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها