1404.03.28
تحقیقات نشان می دهد که مصرف مکمل اسید فولیک توسط مادران در دوران بارداری به ویژه در سه ماه اول می تواند خطر ابتلا به اوتیسم را در کودکان کاهش دهد.
مصرف اسید فولیک می تواند در پیشگیری از نقص لوله های عصبی که می تواند باعث بیماری اوتیسم شود تاثیر داشته باشد.
در این مقاله قصد داریم با تاثیر اسید فولیک در کنترل اوتیسم می پردازیم. پس با ما همراه باشید.
مطالعات نشان می دهند مصرف اسید فولیک و یا مولتی ویتامین هایی دارای این ماده مفید قبل از دوران بارداری خطر ابتلا به اوتیسم را تا 73 درصد کاهش می دهد.
براساس اطلاعات به دست آمده مصرف مکمل اسید فولیک در دو ماه اول بارداری باعث کاهش ریسک خطر به اختلال اوتیسم می شود. مصرف این مکمل باعث رشد سیستم عصبی مرکزی جنین شده و کمبود آن باعث اختلال در کارایی متیلاسیونی DNA می شود.
اسید فولیک به طور طبیعی در تخمه آفتابگردان ، موز ، بادام زمینی، لوبیا چیتی و مارچوبه یافت می شود.
اوتیسم نوعی اختلال عصبی است که با دلایل مختلفی مانند ژنتیک و محیط ایجاد می شود. مکمل اسید فولیک نقش محافظتی در مغز را در مقابل نقص های تکاملی عصبی در کودکان اوتیسم دارد و تاثیر زیادی در بهبود عملکرد شناختی ، هوشی و عملکرد حرکتی دارد .
بر اساس گفته های یکی از نویسندگان دارای مدارک دکترا در مراکز مربوط به اوتیسم و اختلالات رشد می گوید که میزان مکمل برای بدن لازم است و به همین دلیل اسید فولیک باید به اندازه کافی مصرف شود. او معتقد است که کمبود فولات در مادران رشد جنین را مختل می کند. فولات برای رشد سلولی و تقویت سیستم عصبی بسیار ضروری است.
با توجه به افزایش شیوع اوتیسم به عنوان یک اختلال در سیستم عصبی ارتباط موثری بین مصرف اسید فولیک در کودکان اوتیسم دارد مطالعات مورد بررسی شده نشان می دهد که مصرف فولیک اسید در بارداری به ویژه قبل از لقاح و اوایل بارداری که مغز جنین در حال تشکیل و تکامل است. ممکن است خطر ابتلا نوزاد به اوتیسم را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
همچنین بخوانید : کمبود چه ویتامینی باعث تاخیر گفتار کودک میشود؟
عواملی که نقش به سزایی در ایجاد اوتیسم دارد عبارتند از :
اسید فولیک ماده ای طبیعی است و در بدن به ویتامین به بنام فولات تبدیل می شود هیچ ارتباط مستقیمی بین اسید فولیک و اوتیسم تا به حال اثبات نشده است تا امروز هیچ تحقیقی وجود نداشته که این مورد را تایید کند. برخی از متخصصان اوتیسم معتقدند که تجویز دوز بالایی از اسید فولیک روش علمی برای مداخله کودکان اوتیسم است اما سازمان غذا و دارو با این موضوع موافق نیستند چرا که این مورد در مطالعات کنترل شده اثبات نشده است .
به گفته یکی از نویسندگان ارشد دکتر دانیل فالین مدیر مدرسه بلومبرگ اوتیسم و معلولیت رشدی می گوید ما زمان زیادی است که می دانیم کمبود فولات در مادران باردار برای رشد کودکشان زیان آورست اما آنچه ما می گوییم این است که مقدار بیش از حد نیز ممکن است آسیب برساند. فولات در رشد سلول و توسعه رشد عصبی ضروری است کمبودها در اوایل حاملگی یا نقائص هنگام تولد و افزایش خطر به اختلال اوتیسم ارتباط دارد برخی از زنان هنوز هم باندازه کافی این مکمل را باندازه کافی استفاده نمی کنند و یا اینکه بدنشان این ماده را به میزان کافی جذب نمی کند.
اسید فولیک در دوران بارداری به پیشگیری از نواقص ، نخاعی ، سیستم عصبی و رشد جنین کمک می کند زنان باردار قبل یا بعد از بارداری باید از این مکمل ها حاوی 400 میلی گرم اسید فولیک به طور روزانه استفاده کنند.
سخن پایانی
به طور کلی شواهد نشان می دهد که مصرف مکمل اسید فولیک توسط مادران باردار می تواند نقش مهمی در پیشگیری از اوتیسم و سایر اختلالات عصبی داشته باشد. با این حال مهم است که قبل از مصرف هر گونه مکملی با پزشک مشورت شود و از یک رژیم غذایی متعادل نیز پیروی شود.