آیا کودکان اوتیسم می توانند به دانشگاه بروند ؟

آیا کودکان اوتیسم می توانند به دانشگاه بروند ؟

1404.04.05

کودکان اوتیسم امکان تحصیل را دارند اما این موضوع بستگی به میزان شدت اختلال اوتیسم ، نیازها و استعدادهای هر کودک و همچنین توانمندی های آنها دارد. اکثر کودکان اوتیسم استعدادها و توانمندی های منحصر به فردی دارند که می توانند تحصیلات عالی داشته باشند اما ممکن است که نیاز به حمایت ها و تنظیمات خاصی داشته باشند تا بتوانند در محیط دانشگاه موفق باشند.

در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

چگونه نوجوانان مبتلا به اوتیسم را برای تحصیل برای دانشگاه آماده کنیم ؟

هنگامی که کودکان مبتلا به اوتیسم در سنین نوجوانی قرار می گیرند والدین و اعضای خانواده با چالش هایی مواجه می شوند که آیا نوجوان مبتلا به اوتیسم خود فرصتی برای تحصیل در دانشگاه را دارد ؟

همه اینها تا حدودی به میزان توانمندی ها و استعدادهای کودک مبتلا به اوتیسم بستگی دارد در هر صورت با راهنمایی ، درمان و آموزش های صحیح و با توجه به توانایی های کودکان اوتیسمی می توانند تحصیلات عالی داشته باشند.

نکات مهم در تحصیل دانشگاه کودکان اوتیسم

همچنین بخوانید : درمان اوتیسم با طب سنتی و گیاهان دارویی

نکات مهم در تحصیل دانشگاه کودکان اوتیسم

با وجود چالش هایی که کودکان و نوجوانان اوتیسم با توجه به اختلال اوتیسم که دارند ممکن است در محیط  دانشگاه رو به رو شوند.

مهمترین اقدامات برای حمایت از دانشجویان اوتیسم عبارتند از :

حمایت مشاوره :

با ارائه خدمات مشاوره تحصیلی و حمایت اجتماعی به دانشجویان کمک می شود تا با چالش های اجتماعی و تحصیلی روبه رو شوند و روش های مناسبی را یاد بگیرند.

تنظیمات محیطی :

مطمئن بودن از اینکه محیط دانشگاهی ، اجتماعی و آموزشی برای دانشجویان اوتیسم تنظیم شده باشد.

تنظیمات اضافی :

عرضه کردن تنظیمات خاص مانند تمرین های کلاسی ، تنظیمات محیطی و فرایندهای ارزیابی مناسب به دانشجویان کمک می کند تا با محتوای آموزشی ارتباط بهتری برقرار کنند.

حمایت آموزشی :

ارائه راهنمایی های آموزشی و منابع مناسب برای آسان ترشدن فرایند یادگیری.

آموزش اجتماعی :

ارائه آموزش های اجتماعی جهت تقویت مهارت های ارتباطی و اجتماعی دانشجویان.

راهکارهای افزایش تمرکز بیماران اتیسم

همچنین بخوانید : اوتیسم مجازی چیست؟

راهکارهای افزایش تمرکز بیماران اتیسم

اهمیت تنظیمات فردی و توجه به نیازهای خاص افراد مبتلا به اوتیسم در انجام این راهکارهای بسیار اهمیت دارد همچنین با همکاری متحصصین در زمینه اوتیسم می تواند در بهترین شکل این حمایت ها را ارائه دهد.

افزایش تمرکز در کودکان یا افراد مبتلا به اوتیسم نیاز به استفاده از حمایت های خاص و روش های مناسبی دارد که این چند راهکار باعث افزایش تمرکز در کودکان مبتلا به اوتیسم می شود که عبارتند از :

  • ارائه یک برنامه مشخص برای نظم و ترتیب و شفافیت برای افراد مبتلا به اوتیسم تا در تمرکز آنها کمک شود مطمئن بودن از مطابقت برنامه با ترتیب زمانی مشخص به تدریج برنامه بهتر پیش خواهد رفت وباعث افزایش احساس امنیت و تنظیم میزان توجه آنها خواهد شد.
  • تکنیک هایی مانند تکنیک های حسی ، تمرکزی ، تنظیم حرکت نیز می تواند باعث افزایش تمرکز و کنترل حسی شود.
  • توجه به محرک های حسی مانند نور ، صدا ق بو و دما می تواند در بهبود تمرکز کمک کند.
  • ارائه مواد آموزشی با توجه به علاقه های خاص و محبوبیت فرد مبتلا به اوتیسم منجر به افزایش تمرکز و تحصیلات آنها می شود.
  • سعی در کاهش صدا و نویز ، محرک های زیاد و محیط های پیچیده می تواند باعث افزایش تمرکز و تحصیلات آنها شود.
  • تقویت مهارت های ارتباطی و اجتماعی نیز می تواند در بهبود تمرکز کمک کند این آموزش ها شامل مهارت های کلامی و غیر کلامی می باشد.

کودکان اوتیسم چگونه می توانند به دانشگاه بروند ؟

معمولا 75 تا 80 درصد از کودکان اوتیسم بر اساس میزان طیف گسترده اوتیسم و عقب ماندگی ذهنی رنج می برند. حدود 50 درصد از کودکان مبتلا به اوتیسم به عقب ماندگی ذهنی مبتلا هستند که نزدیک به 25 درصد آنها عقب ماندگی ذهنی خفیف یا متوسط دارند.

آموزش و شروع درمان برای کودکان مبتلا به اوتیسم که عقب ماندگی ذهنی یا مشکل هوشی ندارند یا مشکلشان در حد خفیف یا متوسط است اهمیت زیادی دارد.

هر آموزش کودکان مبتلا به اوتیسم که از نظر هوشی مشکلی ندارند زودتر شروع شود تا سن رسیدن به مدرسه ، یادگیری و برقراری ارتباط بهتری خواهد داشت. کنار قرار گرفتن و حمایت والدین و اعضای خانواده در درس خواندن این بچه ها تاثیر خوبی بر روحیه و اعتماد به نفس آنها دارد.

ورود به دانشگاه به اندازه کافی برای هر فردی استرس آور است اما وتی کودک شما از روبه رو شدن با مهارت های اجتماعی مشکل  داشته باشد و نتواند مستقل عمل کند نمی تواند به هدف خود برسد دانش آموزان اوتیسم به احتمال کمتری نسبت به دیگر دانش آموزان وارد دانشگاه می شوند آنها شاید بتواند در مهارت های آموزشی موفق شوند اما محیط دانشگاه برای افراد اوتیسم با عملکرد بالا مساعد و سودمند نمی تواند باشد.

دانشجویان اوتیسم با عملکرد بالا از دیگر افراد غیر اوتیسمی از ضریب هوشی بالایی برخوردار هستند اما مدیریت کردن مشکلات ارتباطی و درسی  دانشگاهی و زندگی با آنها در محیط خوابگاه بسیار سخت خواهد بود.

 

سخن پایانی

در این مقاله خواندید که کودکان مبتلا به اوتیسم می توانند به دانشگاه بروند اما این موضع به شدت علائم اوتیسم ، نوع حمایتی که دریافت می کند و به توانایی های و استعدادها و علایق خاص آنها بستگی دارد. و همچنین دانشگاه رفتن کودکان اوتیسم در محیط دانشگاه همواره با چالش هایی مواجه است که مدیریت کردن آنها سخت می باشد.

سوالات متداول

بله، تنظیمات محیطی مناسب می‌تواند به دانشجویان اوتیسم کمک کند تا در فرآیند یادگیری و تعاملات اجتماعی موفق شوند.
بله، حمایت‌های مشاوره‌ای برای کمک به دانشجویان اوتیسم در مدیریت چالش‌های تحصیلی و اجتماعی ضروری است.
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها