1404.04.04
وقتی حرف از طراحی اتاق کودک می شود ذهن ناخودآگاه به سمت رنگ های شاد و طرح های زنده و کمی شلوغ می رود. اما این الگوها مناسب اتاق همه کودکان نمی باشد اگر قصد دارید اتاق را برای کودک مبتلا به اوتیسم را آماده کنید باید بیشتر از به زیبایی و دکوراسیون آن توجه کنید.
در ادامه این مقاله درباره طراحی اتاق کودک مبتلا به اوتیسم صحبت می شود پس با ما همراه باشید .
طراحی اتاق برای کودک مبتلا به اوتیسم یک هنر و تخصص است که باید نیازهای جسمی و ذهنی و عاطفی این افراد را در نظر گرفت. زندگی آنها باید به گونه ای طراحی شود که استرس را کاهش دهد و تمرکز را افزایش دهد.
تغییرات طراحی ساده می تواند باعث ایجاد فضایی امن و آرام برای کودکان مبتلا به اوتیسم یا مشکلات پردازش حسی می شود.
برای شروع فضا باید از نور طبیعی کافی برخوردار باشد زیرا نور طبیعی تاثیر مثبتی بر روی روحیه و کاهش تحریک پذیری آنها می شود همچنین استفاده از رنگ های آرام بخش و دوری از رنگ های تند و تحریک کننده می تواند فضای امنی را ایجاد کند .
بسیاری از ما یک نقطه خاص در خانه داریم که ما کمک می کند آن نقطه را با یک صندلی مورد علاقه ، یک گوشه دنج طراحی کنیم اما برای کودکان مبتلا به اوتیسم که دارای مشکلات پردازش حسی هستند پیدا کردن همچین پناهگاهی می تواند چالش برانگیز باشد چرا که بودن برخی از اقلام خانه مانند وجود لامپ و نور، یا یک فرش بافت دار می تواند منجر به واکنش های منفی در آنها شود.
تغییرات ساده طراحی می تواند شامل اتاق های عایق صدا ، نصب درهای سنگین ، و ماشین لباسشویی و ظرفشویی آرام تر باشد برای کودکانی که محرک های زیادی در اطراف خانه پیدا می کنند یافتن فضایی بدون شلوغی راه حل آسان دیگری است.
در نهایت طراحی اتاق کودک مبتلا به اوتیسم باید با توجه به نیازها و ترجیحات خاص آنها انجام شود و طراحی باید با همکاری نزدیک خانواده و متخصصان صورت گیرد تا محیطی فراهم شود که زندگی را برای آنها ساده تر و دلپذیرتر کند.
همچنین ببینید : اتاق حسی یا سنسوری روم چیست؟
کودکان مبتلا به اوتیسم در مقایسه با افراد دیگر درجه های مختلف حساسیت نسبت به نور و صدا و لمس شدن توسط دیگران را دارند طراحی اتاقشان باید با توجه به نیازهای حسی آنها منحصر به فرد باشد این افراد نسبت به تغییرات حساس هستند و در برابر آنها مقاومت می کنند بنابراین اتاق آنها را طوری طراحی کنید که بعدا نیاز به تغییرات نداشته باشد.
توجه کنید که تقسیم فضای اتاق خواب برای بچه ها اهمیت دارد یعنی باید هر بخش را به یک فعالیت مانند اتاق خواب ، اتاق بازی ، اتاق یادگیری اختصاص داد. سعی کنید محدوده بازی ، مطالعه و سرگرمی نزدیک به پنجره باشد تا نور طبیعی خورشید را دریافت کنند اتاق را درشب کاملا تاریک کنید و از پرده ها برای پنجره ها استفاده کنید.
و اما در ادامه نکاتی که در طراحی اتاق کودک مبتلا به اوتیسم مهم می باشد تا در نظر گرفته شود به شرح زیر می باشد :
1.کنترل نور
2.رنگ های آرامش بخش را انتخاب کنید
3.کالای خواب مناسب انتخاب کنید
4.طرح های ساده را به کار ببرید
5.به بی سرو صدا بودن محیط اتاق توجه کنید
6.اتاق را خیلی شلوغ نکنید
7.قرار دادن میز تحریر و صندلی مناسب
8.فضای ذخیره سازی زیاد داشته باشید
9.لوازم الکترونیکی مضر را از محیط دور کنید
10.تهویه هوای اتاق کودک را فراموش نکنید
11.رایحه های ملایم را انتخاب کنید
12.ایمنی را در الویت قرار دهید
در خانه ای که کودک هست رعایت نکات ایمنی لازم است مثلا افرادی که در منزل کودک دارند معمولا پریزها را با در پوش های پلاستیکی می پوشانند و یا اجاق گاز را از دسترس کودکان دور می کنند که این موضوع در همه خانه ها طبیعی است . اما در خانه ای که کودک اوتیسمی دارند باید به شدت بیشتری رعایت شود و با انجام هر گونه غفلت باعث ایجاد اتفاقات جبران ناپذیری خواهد شد زیرا کودکان اوتیسم معمولا درکی از خطر ندارند بنابراین باید خانه را ایمن کرد. حتما باید داروها و خوراکی های مضر را دور از دسترس آنها قرار داد. وسایل آتش زا و یا هر وسیله ای برای کودکان خطرناک است باید دوراز دسترس آنها قرار بگیرند.
همچنین ببینید : بازی درمانی در کودکان چیست ؟
سخن پایانی
اتاق کودک مبتلا به اوتیسم باید به گونه ای طراحی شود که محیطی امن و راحت و دور از محرک های حسی باشد ما در این مقاله درباره این موضوع پرداختیم تا با رعایت نکات مهم آن در طراحی اتاق افراد مبتلا به اوتیسم باعث ایجاد آرامش و فراهم شدن محیطی امن برای آنها شود.