ارتباط سن والدین با اوتیسم

ارتباط سن والدین با اوتیسم

1404.04.07

طبق تحقیقاتی که دانشمندان انجام دادن سن والدین در ارتباط به وجود آمدن اختلال اوتیسم نقش بسزایی دارد و اینکه تحقیات اخیر نشان داده است که تفاوت بین سن کودک و والدینش میتواند خط مبتلا شدن به اوتیسم را افزایش بدهد.

این مطالعات نشان داد که مادرانی بین 40 تا 50 سال دارند بیشتر از مادران 25 تا 29 سال دارند کودکان آنها به اوتیسم دچار میشوند.

البته عوامل دیگری نیز در بخ وجود آمدن اوتیسم نیز تاثیر دارد که در ادامه به آن میپردازیم پس با ما همراه باشید.

عوامل کلیدی در به وجود آمدن اوتیسم

همچنین بخوانید : دلایلی که به اشتباه عامل ایجاد اوتیسم شناخته می شوند ؟

عوامل کلیدی در به وجود آمدن اوتیسم

برخی موارد در به وجود آمدن اتیسم نقش دارد که سن والدین یک مورد از این موارد می باشد و در ادامه به عوامل دیگری نیز اشاره می کنیم.

1.سن پدر

پژوهش ها نشان داده است که سن پدر میتواند باعث مبتلا شدن کودک به اوتیسم بشود ،پدرانی که در سنین بالاتری قرار دارند و اقدام به فرزند آوری میکنند نسبت به پدرانی که در سن پایین تری قرار دارند کودکان آنها بیشتر در معرض قرار گیری اوتیسم هستند.

2.سن مادر

بعضی از پژوهش ها نشان داده است که بارداری و تولید سلول های تخمدانی مادر در سن بالاتر ممکن است باعث افزایش خطر مبتلا شدن کودک شما به اوتیسم میشود و اینکه این اثرات میتواند به عوامل دیگر مثل وضعیت سلامتی مادر ،محیط زیستن،عادت ها زندگی نیز باشد.

3.عوامل محیطی

وجود عوامل محیطی میتواند نقش همانند موارد دیگر بر روی کودک داشته باشد تا احتمال بروز اوتیسم را در آنها افزایش بدهد.

عوامل محیطی مانند:عادت های نادر زندگی،نحوه تغذیه،تماس داشتن با مواد شیمیایی مضر میتواند بر توسعه اوتیسم نقش داشته باشد.

آیا احتمال مبتلا شدن کودک  به اوتیسم در مردان مسن بیشتر است؟

برخی از دانشمندان اطلاعاتی از تعداد زیاده خانواده بررسی و جمع آوری کرده اند که مردان در سنین متفاوت چه مقدار میتوانند در جهت به وجود آمدن اوتیسم موثر باشند.

پژوهشی که در سال 2006 منتشر شد از ساوابق پزشکی 132000کودک مبتلا به اوتیسم استفاده شده که نشان میدهد احتمال داشتن فرزندی مبتلا به اوتیسم در مردان 30 ساله بیشتر از مردان زیر 30 سال است و این احتمال در مردان 40 ساله نیز بیشتر می باشد.

پژوهشگران تحلیل های مشابهی از داده های مرتبط به کودکان متولد شده در آمریکا ،سوئد ودانمارک که بروی 7و نیم میلیون کودک انجام شده منتشر کردند که نشان میدهد تقریبا افزایش اختلال اوتیسم در بین افرادی که مسن تر هستند بیشتر است.

سن مادر در بروز اوتیسم نقش دارد؟

میتوان گفت که تحقیقات کمتری در مورد تاثیر سن مادر بر روی اوتیسم نوشته شده و این مطالعات به اندازه سن پدر روشن و واضع نمی باشد همچنین از جهتی در مطالعات اپیدمیولوژیک دشوارتر است به علت اینه زنان در محده سنی محدودتری نسبت به مردان صحابت فرزند میشوند.

تحقیقات نشان داده که زنانی با سن بالا در فرزند آوری بیشتر کودک آنها مبتلا به اوتیسم میشوند اگرچه جهش های خود بخودی در سلول های تخمک با افزایش سن بالا می رود ولی میزان آن در مقایسه با اسپرم بسیار کمتر است ،یک تحقیق جامع و کامل نشان داده که برای زنان بالای 35 سال شانس داشتن فرزند اوتیسمی بیشتر از زنان بسیار جوان با سن پایین است است.

به طور کلی میتوان گفت که ارتباط بین سن والدین و اوتیسم میتواند سرنخ هایی از بیولوژی زیر بنای این اختلال را ارائه دهد که در مورد پیشگیری و تشخیص زود رس همچنین درمان اوتیسم نیز میتواند کمک کننده باشد.

راه های تشخیص اوتیسم؟

برای تشخیص دادن اوتیسم هیچ راهی در بین والدین وجود ندارد و فقط از طریق گزارش های که آنهاارائه میدهند میتوان این اختلال را شناخت ،که علائ و نشانه های آن به طور متفاوتی خودش را نشان میدهد.

اگر والدین در مورد رفتار های خاص و متفاوت کودکان تردید دارند و نگران هستند باید حتما به یک متخصص مشورت بکند تا بتواند با تشخیص زود هنگام این اختلال موارد مراقبتی لازم را برای فرزندان شما انجام بدهند.

سن بروز اوتیسم:

در بیشتر مواقع اختلال اوتیسم در همان اوایل کودکی یعنی در سن 2 سالگی قابل تشخیص دادن است ولی ممکن است سخن تشخیص اوتیسم در برخی از موارد تا نوجوانی نیز طول بکشد به علت اینکه علائم کودک دارای اوتیسم خفیف است.

در نتیجه تشخیص دادن اوتیسم با توجه به ابتلا اوتیسم خفیف و یا اوتیسم با عملکرد بالا میتواند در سنین مختلف رخ میدهد.

علائم اولیه اوتیسم چیست؟

همچنین بخوانید : آیا تشخیص بیماری اوتیسم از طریق دندان امکان پذیر است ؟

علائم اولیه اوتیسم چیست؟

از اصلی ترین موارد و مهم ترین موارد علائم اولیه اوتیسم عبارت اند از

1.دوری از برقرای تماس چشمی

2.ریزه خواری

3.تکرار مداوم عبارات

4.ناتوانی در درک احساسات و بیان

5.مشکلات در حفظ و ادامه مکالمه

 

سخن پایانی

سن والدین میتواند تاثیر زیادی در به وجود آمدن اوتیسم داشته باشد ،والدین باید دقت کنند که قبل از 40 سالگی اقدام به فرزند آوری داشته باشند تا بتوانند یک فرزند سالم با ظریف هوشی بالا نیز داشته باشند.

سوالات متداول

بله، تحقیقات نشان داده‌اند که سن بالا در مادران و پدران می‌تواند خطر ابتلا به اوتیسم در کودکان را افزایش دهد.
بله، عواملی مانند عادات زندگی، تغذیه و تماس با مواد شیمیایی مضر می‌توانند احتمال بروز اوتیسم را افزایش دهند.
دیدگاه شما
  • هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید:

جدیدترین ها