1404.04.04
اوتیسم نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیر طبیعی مشخص می شود.
علائم بیماری اوتیسم تا پیش از سه سالگی بروز پیدا می کند اما علت اصلی آن ناشناخته است. در سالهای اخیر توجه به درمان های مکمل از جمله طب سنتی برای مدیریت علائم اوتیسم افزایش یافته است.
اوتیسم از جمله اختلالات فراگیر رشد است که در آنها رشد مهارت های اجتماعی ، زبان ، ارتباط و دیگر رفتارها به صورت انحرافی صورت می گیرد. درمان های دارویی مکمل علاوه بر داروهای آنتی سایکوتیک در درمان اوتیسم استفاده می شود.
طب سنتی با روش قدیمی که در فرهنگ های مختلف روشی جامع به سلامت دارد که بر تعادل بدن، ذهن و روح تاکید می کند. این نوع طب با استفاده از گیاهان دارویی ، ماساژ ، تغذیه و سایر روش های طبیعی به دنبال تقویت سیستم ایمنی ، کاهش التهاب و بهبود عملکرد کلی بدن است.
در طب سنتی مزاج نقش اساسی در سلامت و بیماری دارد. افراد مبتلا به اوتیسم اغلب دارای مزاج خاصی هستند که می تواند بر علائم آنها تاثیر گذار باشد. تشخیص مزاج صحیح و سعی بر ایجاد تعادل در رژیم غذایی ، گیاهان دارویی و سبک زدگی مناسب از اصول مهم در درمان اوتیسم با طب سنتی است.
تغذیه مناسب و سالم یکی از اصلی ترین روش های طب سنتی در درمان اوتیسم است برخی از مواد غذایی علائم اوتیسم را شدیدتر می کند در حالی که برخی به بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی کمک می کند. در طب سنتی ، رژیم غذایی بر اساس مزاج فرد و نیازهای خاص او انجام می شود.اهمیت تغذیه در بهبود عملکرد شناختی و رفتاری کودکان مبتلا به اوتیسم نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
همچنین بخوانید : داروی درمان اختلال یادگیری
در طب سنتی درمان اوتیسم یک فرآیند چند مرحله ای است که برای اصلاح مزاج ، تقویت سیستم عصبی و بهبود عملکرد دستگاه گوارش تمرکز دارد. این روشهای درمانی عبارتند از :
از نظر طب سنتی اوتیسم ناشی از عدم تعادل در اخلاط بدن ( صفرا ، سودا ، بلغم و دم ) باشد تشخیص مزاج و سعی بر متعادل سازی آن در رژیم غذایی مناسب و داروهای گیاهی یکی از راههای اصلی درمان در طب سنتی می باشد. مثلا کودکانی که طبع و مزاج سردی دارند استفاده از غذاها و داروهای گرم خشک تجویز می شود.
تقویت سیستم عصبی و بهبود عملکرد مغز از دیگر اهداف درمانی در طب سنتی می باشد گیاهان دارویی مانند اسطوخودوس ، بادرنجبویه ، رزماری، و کندر آرامبخش ، تقویت حافظه و بهبود تمرکز در این زمینه مفید می باشد .
مشکلات گوارشی مانند نفخ ، یبوست ، و سوء هاضمه در کودکان اوتیسم بسیار شایع است طب سنتی عملکرد دستگاه گوارش را از طریق رژیم غذایی مناسب و استفاده از داروهای گیاهی ملین و ضد نفخ توصیه می کند.
حجامت و زالو درمانی به منظور پاکسازی خون و بهبود گردش خون در مغز زیر نظر پزشک و متخصص طب سنتی ممکن است تجویز شود.
استفاده از روغن های گیاهی مناسب در ماساژ درمانی می تواند باعث کاهش اضطراب ، بهبود خواب و افزایش ارتباط حسی در کودکان مبتلا به اوتیسم می شود. ماساژ درمانی با رعایت نکات ایمنی باید انجام شود.
همچنین بخوانید : کمبود ویتامین ب 12 و اوتیسم
مطالعات بارها نشان داده است که درمان های طبیعی جایگزین درمان های سنتی نیستند اما می توان با مشورت پزشک خود گیاهان دارویی و یا رژیم غذایی برای کودک لحاظ کرد که برخی از گیاهان رایج عبارتند از :
سخن پایانی
برای درمان اوتیسم درمان های طبیعی در طب سنتی گزینه خوبی برای کودکان مبتلا به اوتیسم می باشد اما استفاده از هر روش دارویی در طب سنتی باید زیر نظر پزشک باشد.